Ανατρεπτική συνταγή: Αλμυρή πίτα καταΐφι

Ποιος είπε ότι το καταΐφι είναι μόνο γλυκό;
Ανατρεπτική συνταγή: Αλμυρή πίτα καταΐφι



Τελικά σε ένα συμπέρασμα οδηγήθηκα: Τα οικογενειακά τραπέζια είναι μεγάλη πηγή πληροφοριών. Εκτός από τα γέλια, αναμνήσεις και ότι άλλο προκύψει έχεις και το πλεονέκτημα ότι όποιον και αν ρωτήσεις έχει από μια αγαπημένη συνταγή να σου πει.

Εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία της προηγούμενης Κυριακάτικης συνάντησής μας και έτσι ενημερώθηκα για την παρακάτω τέλεια συνταγή!

Δοκίμασε την και είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθείς!

Τι θα χρειαστείς
1 πακέτο φύλλο για καταΐφι 
1 βούτυρο Κέρκυρας
Τριμμένο τυρί από κασέρι, φέτα, gouda (όση ποσότητα κρίνεις ότι χρειάζεσαι)
Ζαμπόν και γαλοπούλα καπνιστή (όση ποσότητα κρίνεις ότι χρειάζεσαι)
4 αυγά
1 lt γάλα

Πως θα τη φτιάξεις
Παίρνεις ένα ταψί και αλείφεις τη βάση του με βούτυρο.
Ανοίγεις το φύλλο σου μέσα στο ταψί, αλείφεις και το φύλλο με λίγο βούτυρο και ρίχνεις τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν και τη γαλοπούλα. 
Από πάνω ξαναβάζεις άλλο ένα φύλλο, το αλείφεις  με βούτυρο και ξαναβάζεις τα παραπάνω υλικά. 
Τοποθετείς όσες στρώσεις από φύλλα θέλεις. Εξαρτάται πως το θέλεις.
Κόβεις ελαφρά την πίτα σου σε κομμάτια (όχι όμως μέχρι κάτω)
Χτυπάς τα 4 αυγά με το γάλα μαζί στο μίξερ.
Παίρνεις το μείγμα που έφτιαξες και περιχύνεις την πίτα σου με αυτό και το αφήνεις για ένα μισάωρο.
Το βάζεις στο φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα και το ψήνεις στους 200 βαθμούς.

Αλλιώς μπορείς να φτιάξεις καταϊφι με λευκή σοκολάτα