Τι καλύτερο από μία light σαλάτα που τα έχει όλα. Θρεπτικά στοιχεία και νοστιμιά! Εύκολα και γρήγορα φτιάχνεις μία σαλάτα που είναι σαν γεύμα. Ο μπαμπάς μου την έχει πάντα έτοιμη στο ψυγείο και ανα πάσα ώρα μπορούμε να τσιμπήσουμε όταν πεινάμε. Μία έξυπνη λύση για να αποφύγεις τα περιττά τσιμπολογήματα. Ξεγελάς μια χαρά την όρεξή σου!
Τι θα χρειαστείς
μεξικάνικα φασολάκια
αρακά
1 αβοκάντο
ρόκα
λάχανο
λεμόνι
βαλσάμικο
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 χούφτες σπανάκι
1 κρεμμύδι
1 ραπανάκι
μέλι
Πώς θα τη φτιάξεις
Βράζεις τα φασολάκια σε βραστό νερό για περίπου δύο ώρες (όσο πιο φρέσκα είναι τόσο περισσότερο θέλουν).
Τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε ένα μπολ. Βράζετε τον αρακά για 3-4′ , τον στραγγίζεις και τον προσθέτεις στο μπολ με τα φασολάκια.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζεις μια κουταλιά μέλι, μία ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι στυμμένο. Τα ανακατεύεις καλά.
Ψιλοκόβεις τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το ραπανάκι.
Αλατοπιπερώνεις.
Ξεπλένεις τα φύλλα από το σπανάκι και τα προσθέτετε στα φασολάκια με τον αρακά.
Περιχύνεις το dressing και ανακατεύεις.
Κάτι χορταστικό για βραδινό; Σαλάτα κινόα με αμύγδαλα καβουρδισμένα