16 Beauty Θαύματα του 2016! Τα χρειάζεσαι όλα

Κορυφαίες εταιρείες καλλυντικών άνοιξαν τις πύλες τους, μας έβαλαν στα άδυτα των εργαστηρίων τους και μας αποκάλυψαν (μερικά) από τα πιο συγκλονιστικά προϊοντα ομορφιάς που έρχονται αυτή τη χρονιά!
16 Beauty Θαύματα του 2016! Τα χρειάζεσαι όλα



Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, κάποιοι genius επιστήμονες κάποιας μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, δουλεύουν για την ομορφιά μας και ανακαλύπτουν το next big thing στην κοσμετολογία. Το 2016 αναμένεται να είναι μια συναρπαστική χρονιά όσον αφορά στις νέες αφίξεις και εμείς, ως ανυπόμονες beauty addicts, μάθαμε 16 από τα hot new entries της σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε! 

 

1. ΚΟΡΡΕΣ, Project AGROCOS

Agrochemical & Cosmetic. Τα αρχικά αυτών των δύο λέξεων συναντιούνται στο ακρωνύμιο AGROCOS, ένα επιστημονικό project που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο buzz στο χώρο της κοσμετολογίας και της ομορφιάς. Πρωτοβουλία Ελλήνων ερευνητών, με επικεφαλής την ΚΟΡΡΕΣ και τη Φαρμακευτική Σχολή/Τομέας Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και με τη συνεργασία επτά διεθνών, καταξιωμένων ερευνητικών κέντρων και ηγετικών βιομηχανιών, η έρευνα εστίασε στην ανακάλυψη και την μελέτη ενός πρωτοφανούς αριθμού φυσικών συστατικών: 1.800 φυτά από όλο τον κόσμο και 3.600 εκχυλίσματα μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο των ερευνητών και μελετήθηκαν λεπτομερώς για την αντιοξειδωτική, την αντηλιακή και την λευκαντική δράση τους! Πρόκειται για την ευρύτερη ευρωπαϊκή πρωτογενή έρευνα στα φυσικά συστατικά που έχει ήδη δημιουργήσει μία απο τις μεγαλύτερες παγκόσμιες βάσεις δεδομένων ενώ η ΚΟΡΡΕΣ είναι η πρώτη εταιρία σε όλο τον κόσμο που θα αξιοποιήσει τα εκπληκτικά ευρήματα στο πλαίσιο ανάπτυξης συνθέσεων με καινοτομικά φυσικά δραστικά που θα αλλάξουν τα δεδομένα της ομορφιάς μας!

(Σημειώστε πως το AGROCOS είναι η μοναδική ερευνητική πρόταση που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή ανάμεσα σε 15 προτάσεις από συνολικά 106 συμμετέχοντες).

 

2. The Body Shop, Oils of Life

Οι σπόροι κλείνουν στην καρδιά τους την ίδια τη ζωή. Γιαυτό και τα έλαιά τους έχουν εκπληκτική συγκέντρωση σε πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Έχοντας αυτό το μυαλό τους, οι ερευνητές της The Body Shop ταξίδεψαν σε 3 ηπείρους, επέλεξαν τρία από τα πλέον πολύτιμα και ισχυρά φυσικά έλαια σπόρων και... εγένετο η σειρά Oils of Life, που ανεβάζει τον πήχυ στην κατηγορία των φυσικών καλλυντικών.   

Το προσεκτικά ισορροπημένο κοκτέιλ από έλαια σπόρων μαύρου κύμινου από την κοιλάδα του Νείλου, κυνόροδου από τους πρόποδες των Άνδεων και καμέλιας από αειθαλή δέντρα της Κίνας, γίνεται ο σωτήρας της επιδερμίδας κυριολεκτικά. Η μέθοδος της κρύας συμπίεσης, μάς προσφέρει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τις ισχυρές ιδιότητές τους ανέπαφες και να διασφαλίσουμε την απόλυτη εναρμόνισή τους με την επιδερμίδα” εξηγεί η Beauty Botanist  της The Body Shop, Jennifer Hirsch.

Πότε έρχεται:  Θα μπει στα καταστήματα The Body Shop στις 22/2/2016

 

3. Jurlique, Nutri-Define Eye Contour Balm

 

Ο λόγος που βάζει αυτή την νέα, πλούσια κρέμα ματιών στη λίστα με τα beauty θαύματα του 2016, είναι το Biosome5, μια επαναστατική τεχνολογία κατά της γήρανσης με τη δύναμη της φύσης. Με τεράστια εξειδίκευση στη βιοδυναμική καλλιέργεια και την έρευνα γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες των λουλουδιών και των βοτάνων, οι ερευνητές του brand κατέληξαν σε 5 θαυματουργά φυσικά συστατικά: το χρένο, για σύσφιξη και βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, το δενδρολίβανο που αναζωογονεί το δέρμα, την μέντα που διώχνει την θαμπάδα και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, τα μούρα για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους και το γλυκογόνο, ένα συστατικό που προέρχεται από σπάνια κοχύλια και ενισχύει την φυσική άμυνα της επιδερμίδας κατά της γήρανσης. Στη συνέχεια, ανέπτυξαν ένα νέο λιπόσωμα, παραγόμενο με φυσικό τρόπο, το οποίο μεταφέρει αυτό το αντιγηραντικό κοκτέιλ στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ακριβώς εκεί που είναι πραγματικά απαραίτητο για να καταπολεμήσει τα σημάδια της γήρανσης. Η Nutri-Define Eye Contour Balm λειαίνει τις βαθιές γραμμές στο πόδι της χήνας, συσφίγγει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και επαναφέρει τη νεανικότητα στο βλέμμα ενώ «συνδυάζεται» και με μια πολυτελή, απολαυστική υφή.

Πότε έρχεται:  Βρίσκεται ήδη σε επιλεγμένα φαρμακεία, στα Carelab by attica και στα καταστήματα Beautycom.

 

4. Genaissance de La Mer- The Serum Essence

 

Ενεργειακή βόμβα... μεγατόνων: έτσι επιδρά στην επιδερμίδα το Serum Essence, η πρωτοποριακή θεραπεία της νέας σειράς Genaissance de la Mer που γυρίζει πίσω το χρόνο. Το Miracle Broth, ο διάσημος Θαυματουργός Ζωμός της La Mer, συμπυκνώνεται όσο ποτέ άλλοτε και παίρνει κρυσταλλική μορφή ώστε να φτάσει στο μεγαλύτερο επίπεδο δραστικότητας! Με το που αγγίζει το πρόσωπο, απογειώνει τα επίπεδα ενέργειας των κυττάρων και την φυσική διαδικασία ανάπλασης, ανανεώνοντας την όψη του δέρματος, σβήνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες, με πρωτοφανή ταχύτητα. Πρωτοεμφανιζόμενο συστατικό και το Genaissance Ferment: μια σπάνια κόκκινη άλγη η οποία αφού περάσει από μια state-of-the-art διαδικασία ζύμωσης με φυσικό φως, ενισχύεται με μόρια χρυσού 24Κ και μεταμορφώνεται σε ένα ένα πολύ δραστικό συστατικό που ενεργοποιεί φυσικά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τέλος, το Smooth Finish Ferment από καφέ άλγη (τα λένε και ρετινόλη της θάλασσας), επαναφέρει τον ομοιόμορφο τόνο, την καθαρότητα, την απαλότητα και τη φυσική λάμψη του δέρματος.

Πότε έρχεται:  Θα το βρείτε ήδη στα καταστήματα καλλυντικών.

 

5. Estée Lauder, Pure Color Envy Sculpting Gloss

Επειδή λατρεύουμε τα multi task προϊόντα, τα νέα lip gloss της Estée Lauder μπαίνουν στη λίστα και στο νεσεσέρ μας. Τα Pure Color Envy Sculpting Gloss δεν είναι απλά μια ακόμα σειρά lip gloss- είναι φόρμουλες που μεταμορφώνουν τα χείλη, γιατί είναι ενισχυμένες με την τελευταία λέξη της.  Η υφή τους είναι εντελώς διαφορετική και θυμίζει ρευστό lip balm, αγκαλιάζει τα χείλη με πολυδιάστατο χρώμα και υπέροχη λάμψη όμως ταυτόχρονα τα ενυδατώνει, τα κρατάει απαλά και, το βασικότερο: βελτιώνει οπτικά το φυσικό σχήμα τους, κάνοντάς τα να δείχνουν σμιλευμένα και ζουμερά χάρη στην τεχνολογία Advanced True Vision Technology. Θα κυκλοφορήσει σε 20 αποχρώσεις από nude μέχρι βαθύ δαμασκηνί, με φινίρισμα διάφανο και λαμπερό ή πλούσιο και κρεμώδες.

Πότε έρχεται: Αρχές Φεβρουαρίου

 

6. Makeup Eraser

Χλιαρό νερό, αυτή τη μαγική πετσετούλα και δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας! Η Elexsis McCarthy είχε την brilliant ιδέα και οι beauty addicts σε όλο τον κόσμο την ευγνωμονούν γιατί τους έλυσε τα χέρια, κυριολεκτικά. Το Makeup Eraser αποτελείται από ίνες 100% πολυεστέρα που όταν βραχούν απομακρύνουν τέλεια κάθε τύπο μακιγιάζ, ακόμα και το αδιάβροχο, ενώ είναι απολύτως φιλικό για τα μάτια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε να το πλύνετε έως και 1.000 φορές χωρίς να χάσει ούτε ελάχιστη από την αποδοτικότητά του!

Πότε έρχεται: Τέλη Ιανουαρίου, αποκλειστικά στα Sephora

 

7. Rodial Chic & Neck Lift

«Παγώνουμε» και μόνο στη σκέψη μιας τετ-α-τετ συνάντησης με μια Βασιλική Κόμπρα. Να όμως, που ένα δημιουργικό μυαλό όπως η Maria Chatzistefanis, η “ψυχή” της Rodial, εμπνεύστηκε από αυτό και δημιούργησε ένα από τα πιο καινοτόμα μόρια: ο λόγος για το syn-ake, ένα νευροπεπτίδιο που μιμείται το δάγκωμα της βασιλικής κόμπρας, δηλαδή «παγώνει» τους μύες του προσώπου και σβήνει τις ρυτίδες, σα να έχετε κάνει μια ενέσιμη θεραπεία στο ιατρείο του ειδικού. Το 2016 το syn-ake έρχεται ακόμα πιο ενισχυμένο στο chin&neck lift, ένα προϊόν που σμιλεύει το πηγούνι και τον λαιμό, δίνοντας αποτέλεσμα lifting σε 2 δύσκολες ζώνες όπου αποτυπώνονται νωρίς τα σημάδια του χρόνου που περνάει.

Πότε έρχεται: Τέλη Ιανουαρίου, αποκλειστικά στα attica

 

8. Giorgio Armani, Maestro Glow

O Maestro έχει εξομολογηθεί την αδυναμία του στη γυμνή, τέλεια επιδερμίδα, γιαυτό και δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι υπογράφει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα του 2016, το hi-end makeup Maestro Glow. Για πρώτη φορά βλέπουμε «διφασικό» makeup (ιδανικό ακόμα και για τις ξηρές επιδερμίδες), στην καρδιά του οποίου υπάρχουν 3 έλαια περιποίησης, που απελευθερώνονται σταδιακά: στην αρχή ξεδιπλώνονται πτητικά έλαια για εξισορρόπηση που εξασφαλίζουν μη λιπαρή υφή και όψη, στη συνέχεια έρχονται ημιπτητικά έλαια για υπέροχη φυσική λάμψη και τέλος παίρνουν τη σκυτάλη φυσικά θρεπτικά και αντιοξειδωτικά έλαια που ενισχύουν τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας και εξασφαλίζουν την απαλότητά της. Όσο για τις χρωστικές του, υποβάλλονται σε λεπτή άλεση προτού ενσωματωθούν στη σύνθεση ώστε να κατανέμονται ακόμα πιο ομοιόμορφα στην επιφάνεια της επιδερμίδας, εξαφανίζοντας και την παραμικρή ατέλεια. Το Maestro Glow διαθέτει ειδικό σταγονόμετρο, ώστε να παίρνετε ακριβώς την ποσότητα του πολύτιμου ελιξίριου που χρειάζεστε ενώ το αποτέλεσμα είναι τέλεια, φυσικά λαμπερή, απίστευτα απαλή επιδερμίδα.

Πότε έρχεται: Είναι ήδη στα καταστήματα καλλυντικών

 

9. La Prairie, Cellular Radiance Perfecting Fluide Pure Gold

Αν ρωτήσεις έναν φωτογράφο ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για φωτογραφίες, θα σου απαντήσει πως είναι δύο: τη στιγμή που ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει και λίγο πριν δύσει. Το φως τότε είναι ζεστό και γλυκό μαζί, αγκαλιάζει την επιδερμίδα με μια τρυφερή ομορφιά, το soft focus εφέ κάνει τα πάντα να δείχνουν μαγικά. Η La Prairie βρήκε τον τρόπο να κλείσει αυτή την μαγεία του φωτός μέσα σε μια εκπληκτική, πολυτελή φόρμουλα, την Cellular Radiance Perfecting Fluide Pure Gold, η οποία μέσα σε δευτερόλεπτα λούζει την επιδερμίδα  με υπέροχο, μαλακό φως που την κάνει να δείχνει τέλεια.  

Με πολλές έρευνες γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του χρυσού στην φροντίδα της επιδερμίδας, η La Prairie δημιούργησε το ιδανικό, premium κοκτέιλ λάμψης: πούδρα καθαρού χρυσού συνδυάζεται με χρυσούς ανακλαστικούς παράγοντες, ένα μοναδικό πεπτίδιο χρυσού που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και το αποκλειστικό εκχύλισμα από χρυσό λωτό Japonicus, ένα εξωτικό λουλούδι που αναζωογονεί την επιδερμίδα. Εκτός από το άμεσο αποτέλεσμα λάμψης που δίνει, η Cellular Radiance Perfecting Fluide Pure Gold δρά και μακροπρόθεσμα: βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας εκ των έσω, ενισχύει τη σφριγηλότητά της, τελειοποιεί την υφή της και «κλειδώνει» τη νεανικότητά της.

Πότε έρχεται: Τον Φεβρουάριο

 

10. L’Oréal Paris, Magic Retouch

 

Τέλος το άγχος για τη ρίζα που «έσκασε» και εσύ την πήρες χαμπάρι λίγο πριν το επαγγελματικό σου ραντεβού. Το απόλυτο hair gadget του 2016 λέγεται Magic Retouch, έρχεται από την L’Oréal Paris στα καταστήματα καλλυντικών και είναι το πιο έξυπνο spray προσωρινής κάλυψης των λευκών ριζών! Συνδυάζει μια βάση σιλικόνης με συστατικά επαγγελματικού make-up και, χάρη στη λεπτή του διάχυση, κάνει εύκολη την εφαρμογή του και χαρίζει άψογο φυσικό, διακριτικό αποτέλεσμα. Θα το βρείτε σε 5 αποχρώσεις και θα το... αποχωριστείτε πανεύκολα, με ένα λούσιμο.

Πότε έρχεται: Στα τέλη Ιανουαρίου

 

11.  Lancaster 365 Day Cream

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Εργαστηρίων Lancaster, έρχεται μία κρέμα ημέρας βασισμένη στην Full Light Technology, μία μοναδική τεχνολογία που σχεδιασμένη να προστατεύει την επιδερμίδα από όλο το φάσμα φωτός. Ο στόχος της είναι τριπλός: α) επανορθώνει το DNA από τις φθορές που προκαλούν οι εξωτερικές επιθέσεις στα κύτταρα ενεργοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης, β) προστατεύει το DNA με την επαναστατική τεχνολογία Full Light που δημιουργεί την τέλεια ασπίδα όχι μόνο απέναντι στις ακτίνες UVA και UVB αλλά και στην υπέρυθρη ακτινοβολία. Μάλιστα, η κρέμα είναι ενισχυμένη με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις επιπτώσεις της ρύπανσης στην επιδερμίδα. Plus: είναι ενισυχμένη με ένα σύμπλεγμα φυσικών συστατικών κατά των ελευθέρων ριζών, προστατεύοντας έτσι το γενετικό κώδικα των κυττάρων και γ) παρατείνει τη νεανικότητα της επιδερμίδας με ένα μοναδικό σύμπλεγμα συστατικών που  βοηθάει τα κύτταρα να παραμείνουν δραστήρια.

Πότε έρχεται: Τον Φεβρουάριο

 

12. Kérastase, Discipline Curl Ideal Cleansing Conditioner

Τα ατίθασα σγουρά μαλλιά αυτή τη χρονιά θα βρουν το απόλυτο προϊόν καθαρισμού. Για αυτό φρόντισαν οι ερευνητές της Kérastase, οι οποίοι δημιούργησαν ένα προϊόν που είναι το επόμενο κεφάλαιο στην επιστήμη του λουσίματος: το Curl Ideal Cleansing Conditioner είναι ένα καθαριστικό γαλάκτωμα με υψηλή συγκέντρωση συστατικών περιποίησης, χωρίς θεϊκά άλατα, με κρεμώδη και αισθησιακή υφή που μειώνει την τριβή ανάμεσα στις τρίχες. Αποτέλεσμα: οι μπούκλες ξαναβρίσκουν τη ζωντάνια και το σχήμα τους, το φριζάρισμα εξαφανίζεται ενώ τα μαλλιά μένουν ανάλαφρα και λαμπερά.

Πότε έρχεται: Τον Φεβρουάριο

 

13. Kiehl’s, Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque

Όχι μία αλλά 5 διαφορετικές μορφές ρύπανσης επιτίθενται στην επιδερμίδα, μπλοκάρουν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας που διαθέτει και με τον ύπουλο τρόπο την κάνουν να δείχνει πιο γερασμένη και θαμπή. Τα καλά νέα είναι πως οι ερευνητές της Kiehl’s βρήκαν το... αντίδοτο: η Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque είναι μια προστατευτική μάσκα προσώπου που προσφέρει 3 επίπεδα προστασίας ενάντια στις επιβλαβείς επιπτώσεις της ρύπανσης στην επιδερμίδα: καταπολεμά τη φθορά της επιδερμίδας και το οξειδωτικό στρες χάρη στο ισχυρό αντιοξειδωτικό Εκχύλισμα Πορτοκαλιού (Νεοεσπεριδίνη DC), ενδυναμώνει την επιδερμίδα με συστατικά από έλαια φυσικής προέλευσης, όπως το Έλαιο Βιταμίνης Ε και Σπόρων Κορίανδρου και τέλος, προστατεύει από τη γήρανση επιδιορθώνοντας τις φθορές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Plus: η μάσκα έχει σχεδιαστεί για χρήση το βράδυ όμως σας προτείνουμε να τη χρησιμοποιήσετε και το πρωί, αν πρόκειται να περάσετε τη μέρα σας εκτεθειμένη στη ρύπανση, γιατί η σύνθεσή της «εγκλωβίζει» τα βλαβερά σωματίδια.

Πότε έρχεται: Τον Φεβρουάριο

 

14. Elizabeth Arden, Eight Hour Cream All-Over Miracle Oil

Η θρυλική φόρμουλα Eight Hour Cream που δημιούργησε η Elizabeth Arden και βρίσκεται ανάμεσα στα iconic beauty products όλων των εποχών, έρχεται το 2016 ανανεωμένη και, όπως πάντα, πρακτική. Το Eight Hour Cream All-Over Miracle Oil είναι ένα multi task έλαιο φροντίδας για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά – ό,τι χρειαζόμαστε, δηλαδή, σε ένα μπουκάλι! Εκλεκτά βοτανικά έλαια και εκχυλίσματα ενώνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε ένα μεταξένιο blend που ενυδατώνει, τρέφει, καταπραϋνει και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέρει διακριτική λάμψη. Ψεκάστε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο και κάντε απαλό μασάζ για απαλότητα και λάμψη, απλώστε το στο σώμα για εντατική ενυδάτωση ή στα μαλλιά για υπέροχη λάμψη. Όσο για την ευωδιά του, ντελικάτα αρώματα εσπεριδοειδών αγκαλιάζουν διακριτικά την επιδερμίδα και τα μαλλιά- εθιστική!

Πότε έρχεται: Τον Φεβρουάριο

 

15. Dior, Capture Totale La Crème Multi-Perfection

Με τα φώτα στραμμένα πάνω στον χρόνο που «φταίει για όλα», η βαρύτητα κάνει αργά αλλά σταθερά την δολιοφθορά της στο πρόσωπό μας. Κάτω από την επίδρασή της, μέσα σε 20 χρόνια, το δέρμα «πέφτει» 4 χιλιοστά γύρω από τα ζυγωματικά, τις γωνίες του στόματος και το πηγούνι- με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο, γηρασμένο, η αρμονία του να διαταράσσεται. Μετά από 15 χρόνια έρευνας πάνω στα βλαστοκύτταρα, η επιστημονική ομάδα του Dior έρχεται με μια ανακάλυψη που θα συζητηθεί: βρήκαν μια νέα δεξαμενή βλαστοκυττάρων στην καρδιά της ανώτατης στοιβάδας του κυρίως δέρματος, τα SKPs (Skin-Derived Precursors), κατάφεραν να καλλιεργήσουν και να εμπλουτίσουν αυτόν τον πληθυσμό κυττάρων, και τελικά να αποκρυπτογραφήσουν το θεμελιώδη ρόλο τους στην αντίσταση της βαρύτητας. Η συνέχεια μας ενδιαφέρει όλες: αυτή η ανακάλυψη σε συνδυασμό με την αναγεννητική δύναμη της Longoza, αυτού του σπάνιου και πολύτιμου λουλουδιού από τον κήπο του Dior στη Μαδαγασκάρη,  οδήγησαν στην δημιουργία της Capture Totale La Crème, μιας φόρμουλας που κρατάει ζωντανά τα πολύτιμα για την νεανικότητά μας βλαστοκύτταρα. Στο εσωτερικό της επιδερμίδας, οι δυνάμεις αντίστασης στη βαρύτητα ενισχύονται, το δέρμα συσφίγγεται και γεμίζει εκ των έσω, η υφή του γίνεται πιο εκλεπτυσμένη, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες λειαίνονται, η ακτινοβολία του ενισχύεται, η απαλότητά του επανέρχεται- το πρόσωπο μέρα με τη μέρα είναι πιο τονωμένο, σφριγηλό και αντανακλά αυτή την αρμονία.

 

16. Helena Rubinstein, Prodigy Reversis

Ένα από τα μυστικά της γήρανσης “ξεκλείδωσαν” οι ερευνητές της Helena Rubinstein και σίγουρα θα υπάρξει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Τι ανακάλυψαν: ότι με την πάροδο του χρόνου τα γηρασμένα κύτταρα εκκρίνουν το SASP, ένα σύνολο μορίων που είναι τοξικά για την επιδερμίδα, αφού σταδιακά  καταστρέφουν το περιβάλλον των ιστών, και ειδικά τη θεμέλια ουσία του δέρματος. Η συσσώρευση γηρασμένων κυττάρων και αυτές οι τοξικές  εκκρίσεις τους ευθύνονται για τα σημάδια γήρανσης: απώλεια όγκου, σύστασης, πυκνότητας και τόνου, ρυτίδες και η ξηρότητα της επιδερμίδας.

Οι ερευνητές της Helena Rubinstein, για πρώτη φορά στην ιστορία της κοσμετολογίας, βρήκαν τον τρόπο να μπλοκάρουν αυτά τα τοξικά μόρια και η νέα Prodigy Reversis είναι πράγματι ένα αριστούργημα επιστήμης και ομορφιάς. Στην καρδιά της χτυπάει το εντελβάις,το ‘ασημένιο αστέρι’ των χιονισμένων βουνοκορφών με τις απίστευτες ικανότητες προστασίας και επιβίωσης. Ένα θαύμα της φύσης πλούσιο σε λεοντοποδικό οξύ, το εκχύλισμα εντελβάις ενδυναμώνει την επιδερμίδα ενάντια στις δοκιμασίες του χρόνου, έχει πρωτοφανείς αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μάλιστα, διεγείρει την πρωτεΐνη που εμπλέκεται στην ενυδάτωση και την προστασία της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα εντελβάις συνδυάζεται με την απίστευτη δύναμη των βλαστοκυττάρων εντελβάις, τα οποία προστατεύουν την εξωκυττάρια θεμέλια ουσία και διεγείρουν τη σύνθεση διαφόρων τύπων κολλαγόνου, και όλα αυτά με έναν και μοναδικό στόχο: να προλαμβάνει αλλά και να σβήνει σταδιακά τα σημάδια γήρανσης. Μάλιστα, για πρώτη φορά, η υφή της Prodigy Reversis είναι ειδικά μελετημένη ώστε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Είναι τόσο απολαυστική, που ο εγκέφαλος εκκρίνει αυτόματα ενδορφίνες, τις γνωστές ορμόνες της ευτυχίας και αυτόματα το πρόσωπο δείχνει πιο ήρεμο και λαμπερό!

Μετά την εφαρμογή του ορού και της κρέμας Prodigy Reversis για τρεις μήνες, το μικροανάγλυφο της επιδερμίδας δείχνει κατά μέσο όρο 5 χρόνια νεότερο. Οι γυναίκες βλέπουν τον εαυτό τους όπως τον αισθάνονται: νέο και όμορφο και οι κλινικές μελέτες δεν κάνουν κάτι άλλο από το να το επιβεβαιώνουν με αριθμούς!   

Πότε έρχεται: τέλη Ιανουαρίου

Το editorial είναι αναδημοσίευση από το περιοδικό DownTown No 09, 21/01/2016