Το ακούσαμε κιαυτό: Αν θέλεις πιο πυκνά φρύδια τρίψτα με... κρεμμύδι!

Μια beauty vlogger έκανε ανάστατο το ίντερνετ (και τους δερματολόγους έξαλλους)
Το ακούσαμε κιαυτό: Αν θέλεις πιο πυκνά φρύδια τρίψτα με... κρεμμύδι!



Όλα ξεκίνησαν όταν η beauty blogger Huda Kattan (που είναι γνωστή ότι ποστάρει ό,τι πιο τρελό beauty trend κυκλοφορεί) ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο της beauty vlogger Farah Dhukai. Θέμα του: "Πώς να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια, γρήγορα".

Ο τρόπος: να τα τρίβεις με κρεμμύδι για 5 λεπτά κάθε μέρα και μετά να τα ξεπλένεις με κρύο νερό και ένα ήπιο καθαριστικό! Ο λόγος; Όπως λέει η ίδια, ο χυμός του κρεμμυδιού περιέχει θείο, που επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας και την κάνει πιο πυκνή". 

Και επειδή το θέμα... καίει και πολλές γυναίκες θα ήθελαν να αποκτήσουν πιο πυκνά φρύδια (και μάλιστα με φυσικό τρόπο), η ομάδα του περιοδικού allure έσπευσε να ρωτήσει τους επιστήμονες αν πράγματι το κρεμμύδι είναι η ελπίδα μας. Ο χημικός καλλυντικών Randy Schueller δήλωσε: "Δεν έχω δει ποτέ αποδείξεις πως απλώνοντας τοπικά θείο μπορείς να ενεργοποιήσεις την ανάπτυξη της τρίχας. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, όλοι θα πούλαγαν διάλυμματα με θείο για αυτό το λόγο". 

Η δερματολόγος Kavita Mariwalla λέει πως "πράγματι το θείο είναι σημαντικό για την τρίχα όμως δεν σημαίνει πως τρίβοντας κρεμμύδια στα φρύδια μας, το θείο που περιέχουν θα περάσει στην τρίχα. Μάλλον θα αναλάβει ρόλο φυσικού αντιφλεγμωνώδους". Πάντως υπήρξε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2002 στο Journal of Dermatology, όπου γυναίκες με alopecia areata οποίες εφάρμοσαν για ένα χρονικό διάστημα χυμό κρεμμυδιού στην επιδερμίδα του κεφαλιού τους και σημειώθηκε διαφορά σε σχέση με την ομάδα που χρησιμοποιούσε μόνο νερό. Όμως αυτό συνέβη γιατί η αιτία της alopecia areata ήταν η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, ένα είδος φλεγμονής στην επιδερμίδα του κεφαλιού τους. Οπότε το θείο και σε αυτή την περίπτωση, έδρασε ως τοπικό αντιφλεγμωνώδες". 

Αν θέλω να το δοκιμάσω οπωσδήποτε, θα πάθω κάτι; "Δεν θέλω να πιστέψει καμία γυναίκα πως βάζοντας κάθε μέρα στα φρύδια της χυμό κρεμμυδιού θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα έχει πλούσια φρύδια", ξεκαθαρίζει η δερματολόγος. "Αν όμως θέλετε οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, κάντε το με τον σωστό τρόπο: μην τρίβετε ολόκληρο το κρεμμύδι όπως δείχνει το βίντεο αλλά ρίξτε μερικές σταγόνες από το χυμό του σε ένα q-tip και εφαρμόστε το με ακρίβεια, ώστε να μην μπει στα μάτια σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεβγάλτε το". 

 

Ψήνεσαι να δεις την Farah να τρίβεται με το κρεμμύδι; Κάνε κλικ εδώ για το σχετικό Instagram video