Η περίεργη μάσκα προσώπου που θα λατρέψεις: Ασπιρίνη με μέλι

Ειδική για επιδερμίδες με ακμή!
Η περίεργη μάσκα προσώπου που θα λατρέψεις: Ασπιρίνη με μέλιΠοιος θα το περίμενε πως η ασπιρίνη θα έκανε καλό και στην επιδερμίδα σου! Έχουμε ακούσει για πολλά περίεργα συστατικά που χρησιμοποιούν για μάσκες κατά καιρούς αλλά δεν άκουγες συχνά για χάπια. Εγώ μπορεί να μην την έχω δοκιμάσει γιατί η αλήθεια είναι πως βαριέμαι τις DIY μάσκες, η συναδέλφισσα Ιωάννα όμως ενθουσιάστηκε όταν είδε πως θα έγραφα αυτό το θέμα γιατί λέει πως την κάνει και εκείνη. Όπως μου είπε έχει ένα συστατικό η ασπιρίνη που κάνει καλό στην ακμή. Αφού το λέει λοιπόν και η Ιωάννα δεν έχω παρά να πω περισσότερες λεπτομέρειες για την μάσκα.

 

Αυτό το συστατικό που δεν ήξερε να μου πει η Ιωάννα είναι το σαλικυλικό οξύ, μια ουσία που βρίσκεις στα ακνεϊκά προϊόντα. Η ασπιρίνη αντιμετωπίζει τις κοκκινίλες στο πρόσωπό σου και συγκεκριμένα το σαλικυλικό οξύ καθαρίζει τους πόρους σε βάθος. Το μέλι από την άλλη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και φροντίζει την ανάκτηση της επιδερμίδας.

Τι χρειάζεσαι; 6 ασπιρίνες, εμφιαλωμένο νερό και μία κουταλιά της σούπας μέλι.

Πώς το φτιάχνεις; Σε ένα μπολ ρίξε το νερό και βάλε τις ασπιρίνες μέσα μέχρι να διαλυθούν και στη συνέχεια βάλε το μέλι. Φρόντισε το μείγμα σου να είναι ρευστό οπότε ρίξε όσο νερό χρειαστεί.

Άπλωσε το μείγμα όπου έχεις πρόβλημα με την ακμή και περίμενε 10 λεπτά. Ξέπλυνε με νερό και άπλωσε μετά μια κρέμα σε περίπτωση που σε “τραβάει¨το δέρμα. Αυτή τη μάσκα προσώπου μπορείς να την κάνεις δύο φορές την εβδομάδα αρκεί να φτιάχνεις κάθε φορά καινούργια.