Έχεις λιπαρά μαλλιά; Μάθε πώς να τα επαναφέρεις σε κανονικά

Κι όμως, πρέπει να σταματήσεις το καθημερινό λούσιμο...
Έχεις λιπαρά μαλλιά; Μάθε πώς να τα επαναφέρεις σε κανονικάΜπορεί να μην υποφέρω η ίδια από λιπαρά μαλλιά αλλά υποφέρει η αδερφή μου. Λούζεται και το ίδιο το βράδυ είναι σαν να είναι μέρες άπλυτη. Φυσικά δεν είναι κάτι που το απολαμβάνει όπως και όλες οι γυναίκες που υποφέρουν από αυτό. Υπάρχουν όμως κάποια κόλπα που μειώνουν το πρόβλημα σε σημαντικό βαθμό. Διάβασε παρακάτω για να απαλλαγείς από τα λιπαρά σου μαλλιά.

 

Το καλλυντικό που θα σε σώσει είναι το ξηρό σαμπουάν! Είναι ένα σαμπουάν συμπυκνωμένο και είναι σε μορφή σπρέυ. Δεν χρειάζεται να βρέξεις τα μαλλιά, δεν σου τα βρέχει αλλά απορροφάει όλη την λιπαρότητα και δίνει πάλι όγκο στα μαλλιά. Μπορείς να το εφαρμόσεις όποτε και όπου θέλεις.

Προσπάθησε να μειώσεις σταδιακά την ρουτίνα λουσίματος σου. Όσο πιο συχνά τα λούζεις τόσο πιο λιπαρά γίνονται, φαύλος κύκλος. Πρέπει να φτάσεις στο σημείο που θα τα πλένεις μόνο δύο φορές την εβδομάδα (τις υπόλοιπες μέρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ξηρό σαμπουάν).

Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο...Μην πιάνεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας! Ναι είμαι και εγώ ένοχη σε αυτό. Δεν είναι καλό γιατί μεταφέρεις τη βρωμιά και τη λιπαρότητα των χεριών σου στο κεφάλι.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν, conditioner και μάσκα κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σου, δηλαδή για λιπαρά μαλλιά.

Προσπάθησε να αποφύγεις τα πολλά καλλυντικά για τα μαλλιά σου γιατί αυτά φροντίζουν να λαδώσουν πιο γρήγορα οι τρίχες.

Μην βάλεις το conditioner ή την μάσκα των μαλλιών σου στην ρίζα. Θα δεις πως θα λαδώσουν ακόμα πιο γρήγορα!

Μία φορά την εβδομάδα λούσε τα μαλλιά σου με λίγη μαγειρική σόδα η οποία κάνει την τρίχα πιο ξηρή.

Ξέπλυνε τα μαλλιά σου πολύ καλά! Τα υπολείμματα σαμπουάν και άλλων καλλυντικών φροντίζουν για την γρήγορη λίπανση.