Τι πρέπει να γνωρίζεις για να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά

Δεν θέλεις να καεί η τρίχα!
Τι πρέπει να γνωρίζεις για να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά



Σε πολλές γυναίκες αρέσει να αλλάζουν το χρώμα μαλλιών τους συχνά. Το καλοκαίρι θέλουν μερικά ξανθά highlights ενώ τον χειμώνα τα προτιμούν πιο σκούρα. Το πρόβλημα είναι όμως πως αν το αλλάζεις συχνά σου φεύγει μια μικρή περιουσία κάθε φορά που πας στο κομμωτήριο. Με τις παρακάτω συμβουλές όμως θα μπορέσεις να βάψεις τα μαλλιά και μόνη σου.

 

● Πρώτα απ' όλα πρέπει να επιλέξεις το σωστό χρώμα μαλλιών. Δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε όλες, πρέπει να γνωρίζεις αν το φυσικό σου χρώμα είναι ψυχρό ή θερμό για να πάρεις την σχετική βαφή.

● Πρόσεξε μην λερώσεις τα ρούχα σου γιατί μετά οι λεκέδες δεν βγαίνουν αλλά φυσικά και την επιδερμίδα σου. Για να αποφύγεις το χρώμα στο κεφάλι άπλωσε πριν την βαφή βαζελίνη κοντά στην γραμμή που ξεκινούν οι τρίχες σου.

● Αν έχεις για παράδειγμα καστανό χρώμα και θέλεις να γίνεις ξανθιά πλατίνα καλύτερα να μην το ρισκάρεις μόνη σου. Μπορείς να αλλάζεις μόνη σου μέχρι δύο τόνους χρώματος των μαλλιών για να αποφύγεις τα χειρότερα.

● Φρόντισε να έχεις αρκετή βαφή για τα μαλλιά σου. Αν έχεις μακριά μαλλιά θα χρειαστείς τουλάχιστον δύο σωληνάρια. Ρώτησε τη συμβουλή της πωλήτριας αν δεν γνωρίζεις πόσα πρέπει να πάρεις.

● Η βαφή δεν κάνει καλό στην τρίχα σου γι' αυτό πρέπει να κάνεις και την ανάλογη περιποίηση. Άλλαξε όλα τα απλά σαμπουάν, conditioner και μάσκες μαλλιών με εκείνα που είναι για βαμμένα μαλλιά.