Eyeliner: Μάθε επιτέλους να βάφεσαι χωρίς μουτζούρες

10 συμβουλές για να γίνεις από αρχάρια επαγγελματίας
Eyeliner: Μάθε επιτέλους να βάφεσαι χωρίς μουτζούρες



Σου αρέσει το eyeliner. Κάθε φορά προσπαθείς για να το πετύχεις αλλά πάντα καταλήγεις να ξεβάφεσαι ολόκληρη. Ναι, το παραδέχομαι. Κανονικά δεν είναι και το πιο εύκολο να τραβήξεις μια ίσια γραμμή με το τέλειο flick και μετά να κάνεις το άλλο μάτι ακριβώς το ίδιο. Εμένα, όμως, μου φαίνεται πλέον παιχνιδάκι. Το eyeliner είναι το κλασσικό μου μακιγιάζ και μόνο με αυτό νιώθω ο εαυτός μου. Αν βαφτώ για αλλαγή και κάνω για παράδειγμα γήινο smoky eyes θα νιώθω γυμνή. Φυσικά δεν ξύπνησα μια μέρα και απλά ήξερα να το τοποθετώ, έκανα πολλά λάθη μέχρι να το πετύχω. Θα μοιραστώ μαζί σου λοιπόν 10 συμβουλές που μου χρησίμευσαν εμένα.

1. Το υγρό eyeliner είναι το πιο μαύρο απ' όλα και έχει την περισσότερη ακρίβεια. Είναι όμως δύσκολο στον χειρισμό του. Κάνε την γραμμή λοιπόν πρώτα με ένα μαύρο μολύβι που είναι πιο σταθερό και απλά πέρασε μετά από πάνω με το eyeliner.

2. Αν χρησιμοποιείς υγρό φρόντισε η πρώτη 'πινελιά' να είναι στη μέση του βλεφάρου γιατί το πινέλο έχει ακόμα πολύ ποσότητα. Δεν θέλεις να ξεκινάει από την εσωτερική γωνία με χοντρή γραμμή.

3. Έχω δοκιμάσει το απλό μολύβι, το τζελ, το στιλό και το υγρό eyeliner. Το πιο εύκολο στον χειρισμό του σε σχέση με την απόδοσή του είναι το τζελ. Είναι μαύρο (όχι όσο το υγρό), απλώνεται εύκολα και η γραμμή βγαίνει χωρίς 'κομπάκια'.

4. Δεν ταιριάζουν όλα τα είδη eyeliner σε όλα τα μάτια. Αν για παράδειγμα το καπάκι του ματιού σου σκεπάζει το βλέφαρο τότε το flick (το 'φτερό' του eyeliner) δεν θα βγει ωραίο. Κάνε πειράματα να δεις τι σου ταιριάζει.

5. Η πρώτη γραμμή που πρέπει να κάνεις είναι εκείνη από την εξωτερική γωνία που ανεβαίνει λοξά προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ενώσεις την υπόλοιπη γραμμή και να ξέρεις πως το flick δεν θα είναι πεσμένο.

6. Αν δυσκολεύεσαι πάρα πολύ μπορείς να κολλήσεις σέλο τέιπ από την εξωτερική γωνία και λοξά προς τα πάνω για να έχεις ένα βοήθημα όταν θα βάλεις τη γραμμή.

7. Ακόμα και οι καλύτεροι επαγγελματίες κάνουν λάθη. Υπάρχουν μέρες που απλά το eyeliner δεν θέλει να συνεργαστεί. Μην απελπίζεσαι, αυτό δεν σε κάνει απαραίτητα αρχάρια.

8. Το eyeliner είναι πιο σταθερό όταν το απλώνεις σε μια σκιά. Αν δεν θέλεις να βάλεις χρώμα στα μάτια μπορείς να απλώσεις μία στο χρώμα του δέρματος.

9. Αν και υπάρχουν πολλές που προτιμούν το eyeliner σε στιλό, εγώ βρίσκω ότι δεν κάνει καλή δουλειά γιατί πρέπει να το κρατάς κάθετα για να βγάλει την ποσότητα.

10. Φρόντισε η γραμμή να ακουμπάει πάντα την γραμμή από όπου ξεκινούν οι βλεφαρίδες, από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι το χειρότερο λάθος που μπορείς να κάνεις όταν η γραμμή, ειδικά το flick, δεν 'πατάει' κάπου.