Πότε πρέπει να πετάς τα καλλυντικά σου; Μάθε τα σημάδια

Δεν θέλεις να μολυνθείς!
Πότε πρέπει να πετάς τα καλλυντικά σου; Μάθε τα σημάδια



Κάθε χρόνο πρέπει να ελέγχεις το νεσεσέρ σου και να πετάξεις τα παλιά καλλυντικά σου. Αν χρησιμοποιείς προϊόντα που έχουν λήξει υπάρχει μία περίπτωση να πάθεις μόλυνση και φυσικά το προϊόν δεν θα έχει την ίδια απόδοση. Τα καλλυντικά μπορεί να λένε πόσους μήνες κρατάει το καθένα αλλά συμβαίνει να χαλάνε και πιο γρήγορα ή πιο αργά από την ημερομηνία λήξεως. Μάθε εδώ πως θα ξεχωρίζεις πότε έχουν χαλάσει.

Το υγρό foundation έχει την τάση να χαλάει πιο γρήγορα από τα foundation σε μορφή πούδρας. Κόλλησε λοιπόν ένα αυτοκόλλητο μόλις ανοίξεις την συσκευασία και γράψε πάνω την ημερομηνία. Έτσι θα ξέρεις πως σε ένα χρόνο πρέπει να το πετάξεις.

Η μάσκαρα χαλάει πάρα πολύ γρήγορα, μετά από 3-4 μήνες. Αν δεν την χρησιμοποιείς καθημερινά τότε προτίμησε να αγοράσεις μάσκαρα που είναι πιο οικονομικά που δεν θα λυπηθείς να τα πετάξεις. Πρέπει να προσέχεις πολύ γιατί δεν θέλεις να μολυνθούν τα μάτια σου.

Για να καταλάβεις αν σου έχει χαλάσει το τζελ eyeliner σου θα δεις ότι δεν απλώνεται τόσο εύκολα και κάνει σαν μικρούς κόμπους. Ώρα για καινούργιο λοιπόν!

Η διάρκεια ζωής ενός κραγιόν είναι ένα χρόνο. Αν το κραγιόν σου έχει γίνει ξηρό και δεν απλώνεται καλά ήρθε η στιγμή να πάρεις καινούργιο.

Η σκιά σε κρεμώδης μορφή κρατάει μόλις έναν χρόνο ενώ η σκιά σε μορφή πούδρας μέχρι δύο. Επειδή όμως τη βάζεις στα μάτια σου καλό είναι να φροντίσεις να μην γεμίζει μικρόβια. Χρησιμοποίησε δηλαδή μόνο καθαρά πινέλα.