5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την πιτυρίδα

Δες πως να το αντιμετωπίσεις και τι σαμπουάν να πάρεις.
5 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την πιτυρίδα



Τι είναι ακριβώς η πιτυρίδα και πώς προκαλείται τελικά; Οι νιφάδες που πέφτουν ή που μένουν στα μαλλιά σου είναι τα νεκρά κύτταρα από το κεφάλι. Κανονικά τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται κάθε 28 μέρες αλλά αν συμβεί πιο νωρίς τότε οι νιφάδες είναι μεγάλες και λιπαρές με αποτέλεσμα να φαίνονται.

 

Πλύσιμο μαλλιών.

Δεν κάνει να τα πλένεις κάθε μέρα γιατί απλά κάνεις το πρόλημα να επιδεινωθεί. Το σαμπουάν σου θα πρέπει να είναι ειδικό κατά της πιτυρίδας το οποίο επιβραδύνει την αναπαραγωγή νέων κυττάρων.

Θερμοκρασία νερού.

Το καυτό νερό μπορεί να χειροτερέψει τη πιτυρίδα όπως και ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι. Προσπάθησε αυτά τα δύο να τα κρατήσεις στη χαμηλή θερμοκρασία όσο μπορείς.

Μασάζ.

Αν σε πιάνει φαγούρα κάνε μασάζ αντί να ξύσεις το κεφάλι σου και θα σου περάσει. Υπάρχουν και διάφορα scrub για το κεφάλι που μπορείς να τα βρεις στο φαρμακείο.

Προϊόντα styling.

Όσο μπορείς απέφυγε τα χημικά προϊόντα styling γιατί αυτά ερεθίζουν το δέρμα σου με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση. Φρόντισε να καθαρίζεις και συχνά τις βούρτσες σου με λίγο νερό και σαπούνι.

Μην ντραπείς.

Δεν υπάρχει λόγος γιατί γύρω στο 70% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Δεν είσαι η μόνη!