Max Factor: 10 top προϊόντα 77 χρόνια μετά το θάνατο εκείνου που άλλαξε το μακιγιάζ για πάντα

Μια ιστορία που δεν ήξερες - Δες πώς μια ωραία ιδέα αρκεί για να αλλάξει τη ζωή σου
Max Factor: 10 top προϊόντα 77 χρόνια μετά το θάνατο εκείνου που άλλαξε το μακιγιάζ για πάντα



Σαν σήμερα πριν από 77 χρόνια πέθανε ο ιδρυτής της Max Factor, Maksymilian Faktorowicz. Η ζωή του ήταν περίπλοκη μιας και ήταν Εβραίος Πολωνός την εποχή που υπήρχε ιδιαίτερο μίσος προς τους Εβραίους. Αποφάσισε στα 26 του να μετακομίσει με την τότε οικογένειά του στην Αμερική για ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Το βιογραφικό του ήταν ήδη αρκετά πλούσια μιας και δούλεψε σαν βοηθός σε οδοντίατρο/φαρμακοποιό αλλά και δημιούργησε δικό του κατάστημα με χειροποίητα ρουζ, κρέμες, αρώματα και περούκες.

Στην Αμερική αφού ο συνεργάτης του έκλεψε όλο το stock από τα προϊόντα που ο ίδιος είχε δημιουργήσει προσπάθησε να ορθοποδήσει κάνοντας διάφορες άλλες δουλειές. Τελικά μετά από τον θάνατο της συζύγου του και το διαζύγιο της επόμενης γυναίκας του αποφάσισε να πάρει τα παιδιά του στο Los Angeles της California όπου άνθιζε ο κινηματογράφος. Πολύ γρήγορα συνεργάστηκε με την εταιρία Leichner & Minor που ειδικεύονταν με τα “cosmetic” θεάτρου. Το πρόβλημα όμως ήταν πως εκείνοι είχαν μόνο ένα είδους foundation το οποίο ήταν σε μορφή stick. Η υφή ήταν πολύ λιπαρή και παχύρρευστη με αποτέλεσμα να μην στρώνει ομοιόμορφα.

Τότε ήταν που ο Max Factor αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο foundation που θα ήταν πιο λεπτό, θα αποθηκευόταν σε βαζάκι και θα είχε περισσότερες αποχρώσεις. Οι ηθοποιοί είχαν ενθουσιαστεί με το “make-up” και άρχισε να απογειώνεται η καριέρα του. Απέκτησε τη φήμη ότι το make-up του έκανε τους ηθοποιούς πιο όμορφους στον φακό.

Το 1938 ο Max Factor πήγε επαγγελματικό ταξίδι με έναν από τους γιους του όταν κάποιος τους σταμάτησε και τους έδωσε ένα σημείωμα που ζήταγαν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να ζήσει. Ο Factor πήγε στο κανονισμένο σημείο αλλά δεν βρέθηκε κανένας να παραλάβει τα χρήματα. Τρομαγμένος γύρισε στην Αμερική και επισκέφθηκε τον γιατρό για το άγχος που του δημιούργησε όλο αυτό. Τελικά απεβίωσε εκεί στην ηλικία των 65 ετών.

106 χρόνια μετά την ίδρυση της ομώνυμης εταιρίας εμείς σου βρήκαμε τα αγαπημένα μας σημερινά προϊόντα του.

 

Δες εδώ το supermodel Candice Swanepoel να μακιγιάρεται με Max Factor!