Πώς να πλύνεις τα πινέλα σου

Είναι σημαντικό να έχεις καθαρά πινέλα γι' αυτό δες εδώ πως να το κάνεις.
Πώς να πλύνεις τα πινέλα σου



Για να πετύχεις την τέλεια βάση στο μακιγιάζ σου ή το τέλειο smoky eye και να μην γεμίσεις σπυράκια πρέπει να έχεις καθαρά πινέλα. Συνήθως τα έχεις εκτεθειμένα και σκονίζονται ή μαζεύουν διάφορες άλλες βρώμες τις οποίες μετά απλώνεις στο πρόσωπό σου και έτσι μπορεί πολύ εύκολα να γεμίσεις σπυράκια, επίσης με τα βρώμικα πινέλα είναι πολύ δύσκολο να απλώσεις ομοιόμορφα τα καλλυντικά. Πρέπει να τα πλένεις μια φορά τη βδομάδα όσο και να βαριέσαι.

 

Υπάρχουν διάφορα σαπούνια στην αγορά ειδικά για να καθαρίσεις τα πινέλα σου αλλά γίνεται και με το απλό σου σαμπουάν.

Ρίχνεις το σαμπουάν ή το σαπούνι στο χέρι σου και ένα ένα πινέλο θα το τρίβεις μαλακά για να μην χαλάσουν οι τρίχες κάτω από τη βρύση μέχρι να φύγει όλο το χρώμα. Πρόσεχε να κρατάς τα πινέλα σου πάντα κάθετα και να κοιτάνε προς τα κάτω ώστε να μην μπαίνει νερό στην ένωση γιατί χαλάει η κόλλα και θα φεύγουν οι τρίχες.

Για να στεγνώσουν άπλωσε σε μια επιφάνεια χαρτί κουζίνας και άφησέ τα για 24 ώρες περίπου να στεγνώσουν τελείως. Μην αφήνεις της τρίχες να είναι έξω από την επιφάνεια όπου τα ακουμπάς γιατί στεγνώνοντας τα πινέλα σου θα πάρουν μια κλίση προς τα κάτω και θα είναι άχρηστα μετά.

Προτού τα χρησιμοποιήσεις έλεγξε αν είναι όντως στεγνά τα πινέλα γιατί αλλιώς αν απλώσεις για παράδειγμα το foundation θα κάνει γραμμές στο πρόσωπό σου.