Εσείς καθαρίζετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σας;

Όλα τα tips για καθαρά πινέλα (και υγιή επιδερμίδα)
Εσείς καθαρίζετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σας;



Τα πινέλα θα λέγαμε ότι είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην beauty καθημερινότητά μας, συχνά όμως τα παραμελούμε με αποτέλεσμα να φθείρονται αρκετά γρήγορα αλλά και να μας δημιουργούν προβλήματα όπως σπυράκια και ακμή, λόγω του ότι δεν τα καθαρίζουμε όσο θα έπρεπε.
 
Πώς λοιπόν θα τα φροντίσετε ώστε και να σας κρατήσουν περισσότερο αλλά και να μη μεταφέρουν μικρόβια στο δέρμα σας;
 
1.   Μία φορά την εβδομάδα μαζέψτε όλα τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας και αφήστε τα να μουλιάσουν σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Δε χρειάζεται να είναι καυτό καθώς αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητά τους.
 
2.   Χρησιμοποιείστε ένα απαλό καθαριστικό (μια τέλεια λύση είναι τα παιδικά σαμπουάν καθώς δεν περιέχουν χημικά και δε θα κάνουν τις τρίχες από τα πινέλα σας άγριες). Δημιουργήστε λίγο αφρό με το νερό και το σαμπουάν και τρίψτε απαλά κάθε πινέλο μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος από make up, σκιές και πούδρες.
 
3.   Το σημαντικό κομμάτι τώρα: όταν τα αφήσετε να στεγνώσουν, μην κάνετε το λάθος να τα τοποθετήσετε κάθετα σε κάποιο βαζάκι, καθώς έτσι η υγρασία θα μεταφερθεί από τις τρίχες των πινέλων προς το εσωτερικό τους με αποτέλεσμα να φθαρεί η κόλλα και να αρχίσουν να φθείρονται και να μαδάνε, κάτι αρκετά εκνευριστικό και καθόλου οικονομικό για το budget σας.
 
4.   Αφήστε τα οριζόντια σε μια καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και μην ξεχνάτε να τα φυλάτε σε μέρος όπου δε σκονίζονται, προκειμένου να είναι πάντα καθαρά πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας.
 
Για περισσότερα tips και beauty συμβουλές, μην ξεχνάτε να με ακολουθείτε στο Instagram (@konstantinamichopanou) αλλά και στο Facebook στη σελίδα Brushtale.
 
See you soon girls!