Ψαλιδάκι για βλεφαρίδες: Όσα χρειάζεσαι να ξέρεις για να μην... το φοβάσαι!

Makeup artists, celebrities, beauty addicts ορκίζονται στο απόλυτο beauty tool κάθε νεσεσέρ- γιατί να λείπει από το δικό σου;
Ψαλιδάκι για βλεφαρίδες: Όσα χρειάζεσαι να ξέρεις για να μην... το φοβάσαι!



Η αλήθεια είναι πως στην πρώτη ματιά το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες δεν κερδίζει πόντους. Ούτε βλέποντας κάποιον να το χρησιμοποιεί, μπορείς εύκολα να πειστείς πως αυτό το εργαλείο α) είναι πανεύκολο στο χειρισμό και β) δεν πονάει. Σίγουρα, πάντως, ακόμα και όσες ανατριχιάζουν στη θέα του δεν μπορούν να μην παραδεχτούν πως το αποτέλεσμα που δίνει στις βλεφαρίδες είναι συγκλονιστικό! 

Όταν, λοιπόν, μιλάμε για ψαλιδάκι για βλεφαρίδες δεν μιλάμε για ένα εργαλείο που "κόβει" αλλά που γυρνάει τις βλεφαρίδες- όπως ας πούμε ένα ψαλίδι για μπούκλες. Πλέον, μπορείς να βρεις πολύ καλά ψαλιδάκια, σχεδιασμένα με σεβασμό στις βλεφαρίδες, και σε προσιτές τιμές.

Όσο για το πώς χρησιμοποιείται σωστά, δεν χρειάζεται περισσότερα από 3 βήματα, θάρρος και κάμποση εξάσκηση: 

Βήμα 1: Η πιο βασική προϋπόθεση είνα να έχεις καθαρές και στεγνές βλεφαρίδες, χωρίς μάσκαρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό, γιατί αν επιχειρήσεις να γυρίσεις τις βλεφαρίδες σου αφού έχει στεγνώσει η μάσκαρα, παίζεις ρώσικη ρουλέτα με τις πιθανότητες να σπάσουν, υπέρ σου. Άνοιξε το ψαλιδάκι και κρατώντας ανοιχτά τα μάτια σου, τοποθέτησέ το φέρνοντας στη μέση τις πάνω βλεφαρίδες σου. 

Βήμα 2: Φέρε το ψαλιδάκι όσο μπορείς πιο κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων, χωρίς όμως να τραυματίσεις την επιδερμίδα τνω ματιών σου. Μόλις είσαι έτοιμη, πίεσε το ψαλιδάκι ελαφρά. 

Βήμα 3: Κράτησέ το σε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, και επανάλαβε τη διαδικασία μετακινώντας κάθε φορά το ψαλιδάκι προς την εξωτερική γωνία των ματιών σου- τόσο απλό! 

Charlotte Olympia x MAC, Ψαλιδάκι για βλεφαρίδες (έρχεται τον Απρίλιο) 

 

Tips

- Για να δώσει πιο γρήγορα καμπύλη στις βλεφαρίδες σου, κάνε το trick των makeup artists: ζέστανε καλά το ψαλιδάκι το με το πιστολάκι, περίμενε να κρυώσει ελαφρά (δοκίμασέ το στο εσωτερικό του χεριού σου- φυσικά όλα αυτά πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα) και μετά τοποθέτησέ το στις βλεφαρίδες σου. 

- Για σούπερ εντυπωσιακές, γυριστές βλεφαρίδες ξεκίνησε τοποθετώντας το ψαλιδάκι στη ρίζα τους, κράτησέ το για λίγα δευτερόλεπτα και άνοιξέ το καλά. Μετακίνησε το χέρι σου προς τα έξω, περίπου στη μέση των βλεφαρίδων και γύρισε το ψαλιδάκι ώστε να έρθει παράλληλα στο έδαφος. Πίεσε για λίγα δευτερόλεπτα και άνοιξέ το. Τέλος, φέρτο προς τις άκρες των βλεφαρίδων και κάνε την διαδικασία γυρίζοντας το ψαλιδάκι προς τα πάνω, σχεδόν κάθετα. 

- Μην ξεχνάς να καθαρίζεις το ψαλιδάκι, μία φορά την εβδομάδα, με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα.