Θέλεις τις πιο τέλειες βλεφαρίδες; Ακολούθησε τα top 5 tips των ειδικών

Αν έχεις μακριές, πυκνές βλεφαρίδες από φυσικού σου, αυτό το post δεν είναι για σένα
Θέλεις τις πιο τέλειες βλεφαρίδες; Ακολούθησε τα top 5 tips των ειδικών



Υπάρχουν τα κορίτσια που έχουν γεννηθεί με καμπυλωτές, μακριές, δεν- μπορείς-να-πάρεις- τα-μάτια-σου-από-πάνω-τους βλεφαρίδες. Υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιπες που το πρώτο προϊόν μακιγιάζ που αγοράσαμε ήταν η μάσκαρα, ελπίζοντας πως το θαυματουργό της ραβδάκι θα μας δώσει τις βλεφαρίδες που ονειρευόμαστε. 

Ναι, με λίγη επιδεξιότητα στο ψαλιδάκι για βλεφαρίδες και την κατάλληλη μάσκαρα, το θαύμα γίνεται- αλλά πριν από αυτό, διάβασε και 5 έξυπνα tips από τους ειδικούς

1. Μην τρίβεις/τραβάς τις βλεφαρίδες σου

Όπως καταλαβαίνεις, με αυτές τις συνήθειες το μόνο που καταφέρνεις είναι να τις τραυματίσεις. Αυτό θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και όταν κάνεις ντεμακιγιάζ, δηλαδή να μην τις τρίβεις με μανία γιατί σίγουρα θα χάσεις μερικές (και δεν το θέλεις). Τι να κάνεις΅βρέξε το βαμβάκι ή το pom pon σου με το προϊόν ντεμακιγιάζ, ακούμπησέ το πάνω στις βλεφαρίδες σου και κράτησέ το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να "ποτίσουν" και στη συνέχεια απομάκρυνε το μακιγιάζ με μαλακές κινήσεις.

2. Προσοχή με το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες

Μην διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις το ψαλιδάκι αν έχεις ήδη φορέσει μάσκαρα- οι βλεφαρίδες σου θα σπάσουν στα σίγουρα και η ζημιά δεν επανορθώνεται εύκολα. Οπότε, αν θέλεις να ενισχύσεις την καμπύλη τους, τις "γυρίζεις" με το ψαλιδάκι πιέζοντας απαλά, από τη ρίζα προς την άκρη των βλεφαρίδων. 

3. Περιποιήσου τις βλεφαρίδες σου

Αν όχι κάθε βράδυ (που είναι το ιδανικό), τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, μετά το ντεμακιγιάζ άπλωσε στις βλεφαρίδες σου ένα ειδικό προϊόν για δύναμη και θρέψη. Μια εξαιρετική φυσική λύση είναι το καστορέλαιο που μπορείς να απλώνεις με ένα καθαρό βουρτσάκι από μια μάσκαρα που έχει τελειώσει. 

4. Να ανανεώνεις τη μάσκαρά σου

Δύο πράγματα να έχεις στο νου σου σε σχέση με τη μάσκαρα που χρησιμοποιείς: ότι είναι σημαντικό να την αλλάζεις κάθε 6 μήνες για να αποφεύγεις να στεγνώνει η φόρμουλα αλλά και τον τρόπο που την χρησιμοποιείς. Ξεκινάς από τη ρίζα των βλεφαρίδων και απλώνεις τη μάσκαρα με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ προς την άκρη τους, περιμένεις λίγα δευτερόλεπτα και πριν στεγνώσει εντελώς περνάς και μία δεύτερη στρώση, για έξτρα όγκο και διαχωρισμό. 

5. Να αφαιρείς προσεκτικά τις ψεύτικες βλεφαρίδες

 Πάνω στη βιασύνη να ξεκινήσεις το ντεμακιγιάζ είναι πολύ εύκολο να κάνεις μια βιαστική, απότομη κίνηση και να παρασύρεις μαζί με τις ψεύτικες και κάποιες από τις πιο αδύναμες, φυσικές βλεφαρίδες σου ή να τις τραυματίσεις.