Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για τα κρύα του χειμώνα

Τέρμα η ξηροδερμία. Δες πως μπορείς να το αποφύγεις.
Πώς να προετοιμάσεις το δέρμα σου για τα κρύα του χειμώνα



Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχουν τρόποι να προετοιμάσεις το δέρμα του προσώπου σου για τον χειμώνα, να είσαι σίγουρη ότι υπάρχουν! Τώρα που άρχισαν τα κρύα είναι η ώρα να περιποιηθείς το δέρμα σου ώστε να μην το καταστρέψει το κρύο. Ευτυχώς δεν είναι δύσκολο και ούτε σου παίρνει πολύ χρόνο η περιποίηση γι'αυτό μπορείς να την κάνεις και το πρωί πριν πας στη δουλειά σου.

 

Άλλαξε ενυδατική! Φαίνεται περίεργο μιας και ο χειμώνας είναι αρκετά υγρή εποχή αλλά η αλήθεια είναι ότι το δέρμα σου ξηραίνεται περισσότερο όταν αρχίζουν τα κρύα. Γι' αυτό και πρέπει να αλλάξεις την ενυδατική σε κάτι πιο παχύ όπως ένα body butter.

Επειδή είναι χειμώνας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς αντηλιακό. Να βάζεις κάθε μέρα κρέμες με SPF στο πρόσωπο, λαιμό και αυτιά για να αποφύγεις τη ξηρότητα που σου προκαλούν οι ακτίνες UV.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή απολέπιση γιατί έτσι γίνεται το δέρμα απαλό και λάμπει. Το χειμώνα όμως είναι προτιμότερο να μην το κάνεις τόσο συχνά γιατί η υπερβολική χρήση μπορεί να κάνει το δέρμα σου ευαίσθητο με αποτέλεσμα ο κρύος αέρας να κάνει το δέρμα σου χειρότερο.

Είναι εύκολο να θυμηθείς να πίνεις νερό το καλοκαίρι λόγω ζέστης αλλά είναι εξίσου σημαντικό να πίνεις νερό και τον χειμώνα γιατί κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο .

Μπορείς να δεις και έναν δερματολόγο. Φυσικά και δεν είναι αναγκαίο αλλά μπορεί να εξετάσει καλύτερα τι ανάγκη έχει το δέρμα σου ώστε να προμηθευτείς τις καλύτερες κρέμες.