3 αλήθειες που σίγουρα δεν ξέρεις για τα χείλη σου

...και πρέπει να τα μάθεις.
3 αλήθειες που σίγουρα δεν ξέρεις για τα χείλη σου



Χρησιμοποιείς πολύ συχνά τα χείλη σου γιατί μιλάς, πίνεις, φιλάς και τα βάφεις... Υπάρχουν όμως σίγουρα 3 πραγματάκια που δεν τα ξέρεις και ίσως θα έπρεπε μιας και ασχολείσαι καθημερινά με τα χείλη.

 

1. Τα χείλη είναι φτιαγμένα από μύες και το πιο λεπτό δέρμα του σώματός σου. Είναι το πιο ευαίσθητο σημείο ειδικά όταν πρόκειται για τον ήλιο οπότε μην φοράς lip gloss που τραβάει τις ακτίνες UV πάνω σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις ένα lip balm με SPF 30 και αν δεις σημάδια στα χείλη όπως πανάδες, πήγαινε αμέσως στον δερματολόγο.

2. Δεν μπορούν ποτέ να βγάλουν σπυράκι και αυτό γιατί γιατί δεν περιέχουν ιδρωτοποιούς αδένες σε αντίθεση με τις παλάμες και τις πατούσες που περιέχουν τους περισσότερους. Γι' αυτό και μπορούν να σκάσουν τα χείλη και το καλοκαίρι, μέχρι και από το σάλιο μπορούν να ερεθιστούν πολύ εύκολα επειδή υπάρχει η έλλειψη των φυσικών ελαίων του σώματος.

3. Μαζί με τις θηλές, τα χείλη έχουν την μεγαλύτερη πυκνότητα νευρικών αποπλήξεων από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος.