Σπιτικά Καλλυντικά: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν τα χρησιμοποιήσεις

Δεν είναι όλα τόσα απλά όσο νομίζεις...
Σπιτικά Καλλυντικά: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν τα χρησιμοποιήσεις



Τα σπιτικά προϊόντα περιποίησης είναι πολύ την μόδας τον τελευταίο καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Είναι πολύ εύκολα για να τα φτιάξεις μόνη σου και πολλά από τα υλικά κάνουν πολύ καλό στο δέρμα αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις τι περιέχουν τα προϊόντα όσο σημαντικό είναι που θα τα συσκευάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή αν δεν είναι κάτι σωστό ένα από τα δύο μπορεί πολύ εύκολα να μην είναι αποτελεσματικό αυτό που έχεις σκοπό να φτιάξεις.

 

1. Τα σπιτικά καλλυντικά είναι πολύ εύκολα να μουχλιάσουν γι' αυτό και πρέπει να σκεφτείς σοβαρά που θα τα αποθηκεύσεις. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να τα συσκευάσεις σε δοχεία μιας χρήσεως αλλά αν έχεις σκοπό να τα χρησιμοποιήσεις πάνω από μία φορά πρέπει να τα αποστειρώσεις.

2. Τα προϊόντα που έχουν στα καταστήματα είναι συνήθως σχεδιασμένα για μια συγκεκριμένη θερμοκρασία όμως αυτό δεν ισχύει για τα σπιτικά που δεν είναι επεξεργασμένα. Κάνε μια έρευνα για ποια πρέπει να αποθηκεύονται σε χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία για να μην σου χαλάσουν.

3. Αν δεν έχεις φτιάξει πολλές φορές σπιτικά προϊόντα περιποίησης πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συνταγές ώστε να μάθεις και τις δοσολογίες και ποια συστατικά δουλεύουν καλύτερα μαζί. Μόλις είσαι πλέον έμπειρη μπορεί και να πειραματιστείς.

4. Πριν χρησιμοποιήσεις το προϊόν, μύρισέ το πρώτα για να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει χαλάσει επειδή οι δικές σου δημιουργίες δεν κρατάνε όσο μιας μεγάλη εταιρίας.

5. Το νερό είναι ο εχθρός των σπιτικών προϊόντων περιποίησης. Αν μπει υγρασία στα προϊόντα σου αυξάνονται τα βακτήρια και άλλα μικρόβια με αποτέλεσμα να τα απλώσεις όλα μετά στο σώμα σου. Αυτό σημαίνει ότι θα γεμίσεις σπυράκια, εξανθήματα και κάποιες φορές μπορούν να γίνουν χειρότερα. Βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι πάντα στεγνά προτού τα χρησιμοποιήσεις για να μην τα βουτάς στα καλλυντικά σου.