5 προϊόντα ομορφιάς που μπορείς να ζεις και χωρίς αυτά

Είτε είναι σπατάλη χρημάτων είτε σπατάλη χρόνου, αυτά τα προϊόντα δεν είναι απαραίτητα.
5 προϊόντα ομορφιάς που μπορείς να ζεις και χωρίς αυτά



Αν κοιτάξεις στα ράφια μου και στο νεσεσέρ μου θα βρεις σίγουρα κάποια προϊόντα αχρησιμοποίητα. Τα αγοράζω γιατί τα θεωρώ “απαραίτητα” μιας και ανήκω στο beauty community και παρασύρομαι εύκολα. Τελικά όμως τα χρησιμοποιώ μία-δύο φορές και μετά τα παρατάω σε μια άκρη γιατί βαριέμαι να χρησιμοποιήσω και αυτά στην ρουτίνα μου. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Από τη Δανάη Γεωργαντά

Το primer της μάσκαρα

Ευτυχώς δεν το είχα αγοράσει γιατί ήταν δώρο με μια high end μάσκαρα που είχα αγοράσει. Στην αρχή, έτσι ενθουσιασμένη όπως ήμουν το έβαζα κάθε μέρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι μου έκανε τις βλεφαρίδες λίγο πιο μακριές, τόσο λίγο που δεν άξιζε ο χρόνος που έχανα βάζοντας το primer. Η μάσκαρα πάντως είχε την ίδια διάρκεια και όταν δεν το έβαζα οπότε τελικά το σταμάτησα. Αν θέλεις πυκνές μακριές βλεφαρίδες οι καλύτερη λύση είναι οι ψεύτικες. Εντάξει, όχι αυτές που φοράει η Snooki αλλά λίγο πιο φυσικές. Το θετικό είναι ότι ποτέ δεν θα έχεις και κόμπους λόγω της μάσκαρα!

Το toner

Αυτό και αν είναι σπατάλη χρημάτων αλλά κυρίως χρόνου. Βαριέμαι που βαριέμαι το ντεμακιγιάζ, το να ξεβάφομαι πρώτα με το ένα ντεμακιγιάζ μετά με το άλλο και μετά να βάλω και toner... Ε, όχι! Θέλω και να κοιμηθώ κάποια στιγμή. Αρχικά ο σκοπός του ήταν να βγάλει την στρώση σαπουνάδας που έμενε από το καθαριστικό αλλά πλέον δεν χρειάζεται γιατί έχουν εξελιχθεί όλα.

Scrub για τα χείλη

Πάλι καλά δεν έφτασα στο σημείο να το αγοράσω. Ανακάλυψα γρήγορα ότι με σπιτικά υλικά κάνεις την καλύτερη απολέπιση! Πάρε λίγη ζάχαρη και ελαιόλαδο και τρίψε τα χείλη, αν μια μέρα βιάζεσαι μπορείς μέχρι και με μια ζεστή πετσέτα να κάνεις την απολέπιση τρίβοντάς την πάλι στα χείλη.

Κρέμες για διαφορετικά σημεία του σώματος

Ain't nobody got time for that (είμαι λίγο geek, ξέρω όλα τα memes απέξω)! Εντάξει την ενυδατική προσώπου την αφήνω εκτός γιατί είναι πολύ πιο ευαίσθητο το δέρμα εκεί οπότε χρειάζεται ειδική περιποίηση. Κρέμα ποδιών, κρέμα χεριών, κρέμα για τις γάμπες, κρέμα για την κοιλιά και πάει λέγοντας... Πόσες κρέμες να αγοράσεις πια; Μια καλή ενυδατική κάνει για όλα τα σημεία του σώματος γι' αυτό μην παραμυθιάζεσαι από τις εταιρίες.

Το serum

Όταν είσαι εκεί στα 20 δεν χρειάζεσαι serum. Αν σου το κάνουν δώρο, καλώς, να την χρησιμοποιήσεις. Αν όμως σκέφτεσαι να το αγοράσεις γιατί θα κάνει την επιδερμίδα σου πιο λεία θα κάνεις λάθος. Η επιδερμίδα σου είναι λεία! Οι ρυτίδες έκφρασης δεν μετράνε ως ρυτίδες οπότε άσε τα serum για πιο μετά. Σίγουρα δεν τα υποτιμώ αλλά είναι καλύτερα να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο όταν θα το έχεις πραγματικά ανάγκη.