8 αλήθειες για τις βλεφαρίδες που πρέπει να ξέρεις

Μερικά μπορεί να τα ξέρεις ήδη, μερικά όχι... Σίγουρα όμως έχει ενδιαφέρον!
8 αλήθειες για τις βλεφαρίδες που πρέπει να ξέρεις



Αλήθεια, πόσα ξέρεις για τις βλεφαρίδες; Εντάξει το ότι αν βάλεις μάσκαρα μεγαλώνουν και γίνονται πιο πυκνές με αποτέλεσμα να τονίσεις τα μάτια σου αλλά αυτό δεν μετράει... Διάβασε παρακάτω 8 γεγονότα που ίσως και να μην ήξερες.

 

● Όπως και οι τρίχες των μαλλιών σου έτσι και οι βλεφαρίδες πέφτουν. Είναι συνηθισμένο να πέφτουν 1-2 βλεφαρίδες την ημέρα. Ο κύκλος ζωής ανάπτυξης της τρίχας είναι γύρω στους τρεις μήνες πολύ πιο αργός δηλαδή της τρίχας του κεφαλιού. Πάλι καλά γιατί αλλιώς θα έπρεπε να πας κομμωτήριο και για τις βλεφαρίδες!

● Όπως και τα μαλλιά σου, οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται σε τρία στάδια: την ενεργή φάση ανάπτυξης, τη μεταβατική και την φάση ανάπαυσης. Κανονικά το 90% των βλεφαρίδων βρίσκονται στην πρώτη. Μεγαλώνουν 0.16mm την ημέρα, αν για κάποιο λόγο έκοβες τις βλεφαρίδες θα χρειαζόταν περίπου 5 μήνες μέχρι να ξαναμακρύνει.

● Προστατεύουν τα μάτια σου από ιδρώτα, νερό, και σκόνη όπως βασικά και τα φρύδια σου.

● Οι πάνω βλεφαρίδες είναι περίπου οι διπλάσιες από τις κάτω. Συνήθως είναι γύρω στις 200-300 ενώ οι κάτω στα 100 (έχω απορία ποιος έκατσε να τς μετρήσει – χαρά στο κουράγιο του).

● Οι βλεφαρίδες στη μέση είναι πιο μακριές απ' ότι είναι στις άκρες.

● Δεν είσαι μόνη σε αυτόν τον πλανήτη... Δεν ξέρω αν θέλεις να μάθεις αυτό το γεγονός αλλά ζουν ακάρεα στις βλεφαρίδες σου. Ακούγεται λίγο αηδιαστικό αλλά δεν είναι λόγος ανησυχίας, είναι μικροσκοπικά και λέγονται Demodex. Αφαιρούν τη βρωμιά και σκόνη και κρατάνε τους θύλακες της βλεφαρίδες καθαρές.

● Ήδη 4000π.Χ. Οι Αιγύπτιοι έβαφαν τις βλεφαρίδες μαύρες. Βέβαια η μάσκαρα στην μορφή που ξέρουμε σήμερα δημιουργήθηκε το 1913 από την Rimmel London αλλά η Maybelline New York ήταν που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.