Πες όχι στα φρύδια instagram

Τα γεωμετρικά φρύδια είναι για τις παραστάσεις με drag queens.
Πες όχι στα φρύδια instagram



Σήμερα το πρωί έτσι όπως χάζευα τις συνδρομές μου στο YouTube έπεσε σε ένα βίντεο του gossmakeupartist που μιλούσε για τα φρύδια του instagram. Το βίντεο μου άνοιξε τα μάτια! Αν έχεις και εσύ προφίλ στο instagram και είσαι λίγο beauty freak όπως εγώ, σίγουρα θα ακολουθείς μια makeup artist είτε επαγγελματική είτε ερασιτεχνική. Όλες αυτές ανεβάζουν τα super clean βαψίματα με έντονες γραμμές στο σχήμα του φρυδιού που σε κάνουν να νιώθεις τελείως αρχάρια. Επειδή έπεσα και εγώ στην παγίδα χωρίς να το καταλάβω, άρχισα να πειραματίζομαι σπίτι μου για να πετύχω και εγώ αυτό το φρύδι. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα για ποιο μιλάω;

Πρόκειται για τα φρύδια που είναι έντονα σχηματισμένες, με το ζόρι καταλαβαίνεις αν υπάρχουν τρίχες, με το concealer που τονίζει ακόμα πιο πολύ τα φρύδια και τα περισσότερα ξεκινάνε πολύ αχνά και καταλήγουν με έντονη γωνία και έντονο χρώμα. Τελείως ψεύτικο δηλαδή!

Όσο το προσπαθούσα στο σπίτι, κάτι δεν μου κόλλαγε. Μου φαινόταν ξένο στο πρόσωπό μου. Από την αρχή δεν μου άρεσαν αυτά τα φρύδια αλλά όταν βλέπεις bloggers ή vloggers που εμπιστεύεσαι να το προτιμούν μπαίνεις και εσύ στη διαδικασία. Τελικά έπεισα τον εαυτό μου ότι απλά δεν ξέρω εγώ να το κάνω σωστά και το παράτησα.

Αφού έψαχνα πως θα σουλουπώνω με διαφορετικό τρόπο τα φρύδια αποφάσισα να εμπιστευτώ τις αγαπημένες μου celebrities, την Dita Von Teese και την Gwen Stefani που έχουν και ολόκληρη ομάδα από πίσω τους άρα πόσο λάθος να έκαναν; Και οι δύο είχαν νορμάλ φρύδια, γεμισμένα, χτενισμένα αλλά όχι το γεωμετρικό του instagram και απλά υιοθέτησα αυτό το στυλ νομίζοντας πως απλά δεν είμαι fashionable.

Όταν είδα το βίντεο λοιπόν του gossmakeupartist συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν περίεργη. Όπως λέει και ο ίδιος, ποια celebrity το έχει κάνει, ποιος οίκος καλλυντικών το έχει προωθήσει; Κανένας! Η τεχνική αυτή απλά χρησιμοποιείται από τις drag queens και κάπως μπήκε στην καθημερινή ρουτίνα μας. Δεν είναι ωραίο και δεν είναι τυχαίο που εφαρμόζεται μόνο σε shows. Είναι μακιγιάζ για παράσταση και όχι για street style. Απόλαυσε τα φρύδια σου έτσι όπως είναι και τόνισέ τα λίγο, όχι να αλλάξεις σχήμα!

Από τη Δανάη Γεωργαντά