5 beauty tricks που έμαθα ως μοντέλο

Μπορεί να σε βοηθήσουν και εσένα...
5 beauty tricks που έμαθα ως μοντέλο



Εκτός από beauty editor εδώ στο #FollowMe είμαι και beauty blogger, ήμουν DJ, ασχολήθηκα με το σχέδιο και ήμουν και μοντέλο. Τώρα που τα γράφω όλα, βλέπω ότι έχω κάνει αρκετά πράγματα μέχρι τα 24 μου... Η πρώτη μου επαφή με το modeling ήταν στα δεκαέξι, όταν η φίλη της θείας μου είχε ένα κατάστημα ρούχων και ήθελε να φωτογραφίσει εμένα και την αδερφή μου. Μέχρι τότε ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό αυτός ο χώρος. Πήγαμε σε μια παραλία στον Ωρωπό, φορέσαμε τα ρούχα και βγάλαμε μερικές φωτογραφίες. Αυτό ήταν...

Από τη Δανάη Γεωργαντά

Δύο χρόνια μετά βγαίνει μια διαφήμιση στον Ant1 πως θα γυριστεί Next Top Model στην Ελλάδα. Εγώ τρελαμένη με το αμερικάνικο show δεν δίστασα στιγμή και δήλωσα αμέσως συμμετοχή. Πέρασα από 100 δοκιμαστικά και τελικά με πήραν, ναι στο σπίτι... Φωτογραφήσεις, γυρίσματα, εκδηλώσεις ήταν η ζωή μου για ένα μήνα, όσο έμεινα στο παιχνίδι δηλαδή.

Όταν βγήκα από το σόου γράφτηκα σε ένα πρακτορείο και προσπάθησα να επενδύσω σε μια καριέρα μοντέλου. Έκανα κάποιες φωτογραφίες, μίνι πασαρέλες και καμπάνιες αλλά όσο το συνέχιζα τόσο καταλάβαινα πως ο χώρος αυτός δεν μου ταιριάζει και το άφησα. Βέβαια έμαθα πολλά! Μίλησα με makeup artists, κομμωτές και φωτογράφους οι οποίοι μου είπαν τόσα μυστικά ομορφιάς που ένιωθα λες και τελείωσα κάποια σχολή. Εγώ σου μάζεψα, λοιπόν, τα top μυστικά ομορφιάς που έμαθα και ελπίζω να σε βοηθήσουν.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω

Για ένα τέλειο λαμπερό πρόσωπο πρέπει να είναι η επιδερμίδα σου καλά ενυδατωμένη. Δεν έχει σημασία αν θα βάλεις το καλύτερο και πιο ακριβό foundation, αν το δέρμα σου είναι ξηρό δεν θα στρώσει ποτέ ωραία το μακιγιάζ. Όχι, το photoshop δεν είναι λύση!

Βάλε το foundation πρώτα στο χέρι σου

Για χρόνια έβαζα μικρές ποσότητες foundation σε όλο το πρόσωπο και μετά το άπλωνα. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν απλώνεται ομοιόμορφα το foundation γιατί μέχρι να τελειώσεις τις σταγόνες, θα έχει απορροφηθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος από την πρώτη σταγόνα που έβαλες. Βάλε μερικές σταγόνες στο πάνω μέρος του χεριού σου και με ένα πινέλο άπλωσέ την στο πρόσωπο.

Για τέλειες βλεφαρίδες κούνησε το βουρτσάκι της μάσκαρας αριστερά-δεξιά

Οι περισσότερες γυναίκες απλά περνάνε το βουρτσάκι της μάσκαρα κατά μήκος της βλεφαρίδες αν όμως θέλεις να είναι πυκνές και μακριές, κούνησε το βουρτσάκι ταυτόχρονα αριστερά-δεξιά και προς τα πάνω.

Εσώρουχα που δεν φεύγουν από τη θέση τους με λακ

Όλο και κάποια φορά θα σου έχει τύχει να φορέσεις κάτι κολλητό και να πρέπει να βάλεις από αυτά τα εσώρουχα χωρίς ραφές. Πολλές φορές βέβαια δεν είναι τόσο σταθερά ειδικά μετά από κάποια ώρα οπότε για να αποφύγει τα σημάδια στο κολλητό φόρεμα ρίξε λίγη λακ στα οπίσθια. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά όντως δουλεύει.

Σταθερό κραγιόν με πούδρα

Για να έχεις ένα τέλειο σταθερό κραγιόν θα βάλεις ένα φύλλο χαρτοπετσέτας στα χείλη μόλις έχεις απλώσει την πρώτη στρώση κραγιόν, θα περάσεις με ένα πινέλο λίγη πούδρα πάνω στην χαρτοπετσέτα και μετά θα περάσεις άλλη μια στρώση κραγιόν. Έτσι θα έχεις χτίσει μια γερή βάση!