5 χρήσεις για το ροδόνερο που ίσως να μην γνώριζες

Λεμονάδα με ροδόνερο; Αυτό και άλλες 4 χρήσεις του.
5 χρήσεις για το ροδόνερο που ίσως να μην γνώριζες



Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις για το ροδόνερο που προέρχεται από τριαντάφυλλα και έλαια. Είναι ελαφρύ, μυρίζει υπέροχα και έχει πολλά οφέλη οπότε σίγουρα αξίζει να έχεις πάντα ένα μπουκαλάκι στο σπίτι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα καλλυντικά, στην περιποίηση της επιδερμίδας και φυσικά στα επιδόρπια. Προτού αγοράσεις κάποιο έλεγξε αν όντως προέρχεται από φυτικά προϊόντα για να μην αγοράσεις κάποιο επεξεργασμένο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ροδόνερο.

 

Τονωτικό προσώπου

Μια από τις καλύτερες χρήσεις για το ροδόνερο είναι ως τονωτικό προσώπου. Θα σε βοηθήσει στα πρησμένα μάτια, θα σφίξει τους πόρους, θα φέρει ισορροπία στην επιδερμίδα και θα μαλακώσει τις λεπτές γραμμές του προσώπου σου. Χρησιμοποίησέ το ακριβώς μετά το καθάρισμα του προσώπου απλώνοντάς το με ένα βαμβάκι.

Σπρέυ για τα σεντόνια

Ποιος άνθρωπος δεν λατρεύει τα φρεσκοπλυμένα σεντόνια που μυρίζουν τόσο ωραία; Βάλε λίγο ροδόνερο σε μπουκαλάκι, ψέκασε μερικές ώρες πριν πας για ύπνο και θα μυρίζουν σαν να τα έβγαλες από την απλώστρα.

Λεμονάδα

Αν έχεις πιει τσάι με τριαντάφυλλο ξέρεις τι υπέροχη γεύση έχει και δεν θα σου φανεί περίεργο να προσθέσεις λίγο ροδόνερο στη λεμονάδα σου. Είναι τόσο δροσιστικό και δεν έχει καθόλου γεύση αρώματος!

Υγιή μαλλιά

Το ροδόνερο έχει αντισηπτικές ιδιότητες που καταπραΰνουν τον ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής και λειτουργεί ως αντιπιτυριδικό. Μπορείς να το προσθέσεις στο σαμπουάν σου ή να το χρησιμοποιήσεις μόνο του. Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τρίχας αλλά θα κάνει και τα μαλλιά σου λαμπερά.

Έλαιο για το μπάνιο

Σίγουρα θα απολαμβάνεις ένα μπάνιο με κεριά, αιθέρια έλαια και χαλαρή μουσική. Το ροδόνερο είναι τέλειο για αυτή την περίσταση, πρόσθεσε μερικά καπάκια και ενίσχυσε την αρωματοθεραπεία σου.