Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση

Τα λάθη της πιο βαρετής ρουτίνας ομορφιάς.
Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση



Σίγουρα δεν το απολαμβάνεις όταν κάνεις αποτρίχωση (τόση δουλειά και πόνος για τόσο μικρή διάρκεια!) αλλά όσο ανοίγει ο καιρός οφείλεις να φροντίζεις τουλάχιστον τα πόδια σου να είναι λεία και απαλά. Τον χειμώνα εννοείται πως καμιά φορά προτιμάς ένα χοντρό οπάκ καλσόν για να αποφύγεις το ξύρισμα, μα την άνοιξη όλα γίνονται πιο δύσκολα.

Σίγουρα θα έχεις κάνει κάποια από τα παρακάτω λάθη και θα έχεις δυσκολέψει τη ζωή σου ακόμη περισσότερο:

► Ξυρίζεις τα πόδια σου το πρωί

Ο ήλιος λάμπει και εσύ βρίσκεις ευκαιρία να φορέσεις την μίνι φούστα, βέβαια πρέπει να κάνεις ένα ξύρισμα πρώτα. Λάθος! Το πρωί τα πόδια είναι συνήθως λίγο πρησμένα με αποτέλεσμα να μην καταφέρεις να αφαιρέσεις όλες τις τρίχες με επιτυχία.

►​ Αποτρίχωση ενώ έχεις περίοδο

Κατά την διάρκεια της περιόδου σου το σώμα σου είναι πιο ευαίσθητο οπότε κάθε πόνο που θα προκαλέσεις με την αποτρίχωση θα το νιώσεις διπλό.

►​ Ξύρισμα χωρίς αφρό ξυρίσματος

Φυσικά και γίνεται να ξυρίζεσαι χωρίς αφρό ή τζελ αλλά έτσι είναι πιο εύκολο να δημιουργήσεις μικρές πληγές στα σημεία που ξυρίζεις και να γίνει ξηρή η περιοχή. Με τον αφρό ή το τζελ ενυδατώνεις την περιοχή αλλά ταυτόχρονα το ξυραφάκι περνάει πολύ πιο εύκολα με αποτέλεσμα να αποκτήσεις το λείο δέρμα.

►​ Δεν αλλάζεις το ξυραφάκι αρκετά συχνά

Πόσες φορές χρησιμοποιείς το ξυραφάκι σου; Μία, δύο ή δέκα; Η αλήθεια είναι πως είμαι και εγώ ένοχη αλλά αν αλλάζεις τακτικά τα ξυραφάκια σου αποφεύγεις τις κοκκινίλες και οι τρίχες δεν ξαναβγαίνουν τόσο γρήγορα.

►​ Το κάνεις βιαστικά

Μπορεί να σου έτυχε και να πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε αποτρίχωση ή ξύρισμα. Ξέρεις πολύ καλά όμως πως αυτό δεν θα έχει καλή κατάληξη... Αίμα να τρέχει από τις μικρές πληγές που δημιούργησες και σημεία όπου θα υπάρχουν ακόμα τρίχες είναι αυτά που θα συμβούν.