8 αλήθειες για το serum προσώπου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.
8 αλήθειες για το serum προσώπου



Σε μια συζήτηση περί καλλυντικών με μια φίλη μου, άρχισα να της μιλάω για ένα καινούργιο serum που δοκίμασα γιατί περιέχει χρώμα όπως δηλαδή μια bb κρέμα. Έτσι όπως της έλεγα πόσο τέλειο είναι γιατί είναι ελαφρύ, κατάλαβα από τις εκφράσεις της πως δεν είχε ιδέα για ποιο πράγμα μίλαγα. Σταμάτησα να μιλάω και με ρώτησε τι είναι το serum. Κοντοστάθηκα λίγο γιατί νόμιζα πως με κορόιδευε μιας και εκείνη αγοράζει πάρα πολλά καλλυντικά, high-end κιόλας. Εκεί κατάλαβα πως το serum δεν είναι τόσο γνωστό όσο νόμιζα ενώ κάνει θαυματουργή δουλειά. Δες παρακάτω 8 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις.

 

Το serum είναι ένα συμπυκνωμένο υγρό. Το serum είναι διαφορετικό από μια κρέμα ημέρας, πολλές φορές μοιάζει και λίγο με έλαιο. Επειδή είναι συμπυκνωμένο σημαίνει πως περιέχει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από μια απλή κρέμα άρα είναι και πιο αποτελεσματικό.

Το serum συμφέρει. Επειδή το serum είναι ένα συμπυκνωμένο υγρό σημαίνει πως θα χρειαστείς μικρότερη ποσότητα απ' ότι στις κρέμες σου. Ένα μπουκαλάκι 30ml μπορεί να σου διαρκέσει και 6 μήνες!

Το serum είναι ακριβό...ή μήπως όχι; Αν δεν έχεις συνηθίσει να αγοράζεις προϊόντα περιποίησης μπορεί να τρομάξεις με την τιμή. Βέβαια όπως είδες παραπάνω, κρατάει για πάρα πολύ καιρό άρα ίσως να μην βγαίνει τόσο ακριβό όσο νομίζεις.

Το serum έχει πολλά πλεονεκτήματα. Υπάρχουν διάφορων ειδών serum που αντιμετωπίζουν προβλήματα της επιδερμίδας. Όμως όλα ενυδατώνουν, κρατάνε το δέρμα απαλό και λείο. Τα περισσότερα κιόλας περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά! Άρα βλέπεις πως τα οφέλη είναι πολλά.

Εφαρμογή σε καθαρό πρόσωπο. Όπως δεν θα έβαζες ποτέ μια ενυδατική πάνω από το μακιγιάζ σου έτσι και το serum πρέπει να εφαρμοστεί σε καθαρό πρόσωπο.

1-2 φορές την ημέρα η εφαρμογή του. Ανάλογα με το serum, μπορείς να το απλώσεις έως και δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Για παράδειγμα αν έχεις ένα πάρα πολύ λιπαρό serum είναι προτιμότερο να το βάλεις βράδυ για να μην κυκλοφορήσεις την ημέρα με ένα πρόσωπο που γυαλίζει.

Πρώτα serum και μετά κρέμα. Το serum το απλώνεις πριν από την κρέμα ημέρας ή την κρέμα νυκτός. Κατά προτίμηση περίμενε λίγο μέχρι να απορροφήσει το δέρμα σου το serum πριν απλώσεις την ενυδατική κρέμα. Αυτό σημαίνει πως το serum δεν αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα!

Το serum έχει γρήγορα αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τα άλλα καλλυντικά ενυδάτωσης και θρέψης, βλέπεις τα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα. Με μια βδομάδα χρήσης θα δεις τεράστια βελτίωση. Αυτό οφείλεται και πάλι στις συμπυκνωμένες ουσίες του προϊόντος που κάνουν το serum να είναι και πιο ακριβό.

 

Θέλεις extra περιποίηση στο πρόσωπο; Διάλεξε να κάνεις τρεις μάσκες προσώπου με σπιτικά υλικά που θα βρεις εδώ.