Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την σωστή περιποίηση των ματιών σου

Όχι δεν μπορείς να απλώνεις την ενυδατική κρέμα ημέρας και στα μάτια!
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την σωστή περιποίηση των ματιών σου



Μπορεί να γνωρίζεις τα πάντα για την περιποίηση του δέρματος σου αλλά γνωρίζεις τα πάντα και για την περιποίηση των ματιών σου; Τα μάτια είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Δεν θέλεις να αποκτήσεις πρόωρα ρυτίδες ή ακόμα και μολύνσεις! Όχι, δεν βάζεις μια ενυδατική προσώπου παντού και την γλύτωσες, θέλει λίγο παραπάνω κόπο.

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την σωστή περιποίηση των ματιών.

Ποτέ μην προσπεράσεις το ντεμακιγιάζ των ματιών! Όλο το υπόλοιπο πρόσωπο μπορεί να αντέξει λίγη κακομεταχείριση αλλά τα μάτια παραείναι ευαίσθητα. Όταν δεν τα ξεβάφεις κινδυνεύεις να μπουν τα καλλυντικά στα μάτια σου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση. Το λιγότερο που θα συμβεί είναι το πρήξιμο αλλά μπορεί να συμβεί και κάτι πολύ χειρότερο...

Όταν θα ξεβάφεις τα μάτια σου φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα ντεμακιγιάζ κατάλληλο για τα μάτια γιατί τα συστατικά που θα περιέχει είναι πιο ήπια από το κανονικό σου ντεμακιγιάζ. Μην τρίβεις δυνατά όμως, κάνε απαλές κινήσεις στο ξέβγαλμα και ας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω.

Τι καλλυντικά υπάρχουν για την περιποίηση των ματιών;

Πρώτα απ' όλα υπάρχει η κρέμα (ημέρας & νύχτας) για τα μάτια. Είναι διαφορετική από την κανονική σου ενυδατική γιατί είναι πιο ελαφριά. Στη συνέχεια υπάρχει και η μάσκα ματιών. Την μάσκα δεν χρειάζεται να την βάζεις κάθε μέρα, μία φορά την εβδομάδα αρκεί για τέλειο αποτέλεσμα. Τέλος υπάρχει και κρέμα για τις βλεφαρίδες. Ναι, για τις βλεφαρίδες! Συνήθως αυτές οι κρέμες έρχονται σε μορφή διάφανης ή άσπρης μάσκαρα και υπόσχονται μεγαλύτερες βλεφαρίδες ή να μην σου πέφτουν και άλλα πολλά.

Ο λόγος που πρέπει να φροντίζεις τα μάτια σου είναι όπως προανέφερα να μην αποκτήσεις πρόωρες ρυτίδες αλλά και μαύρους κύκλους. Σου ακούγεται όλο αυτό ταλαιπωρία; Μην ανησυχείς, μόλις σου γίνει συνήθεια δεν θα μπορέσεις να ζήσεις χωρίς την συγκεκριμένη περιποίηση.