Μακιγιάζ εμπνευσμένο από την δεκαετία του '20

Δοκίμασε ένα μακιγιάζ από άλλη δεκαετία και φέρ'το στα μέτρα σου!
Μακιγιάζ εμπνευσμένο από την δεκαετία του '20



Ψάχνεις έμπνευση να κάνεις κάτι διαφορετικό στο μακιγιάζ σου; Τις καλύτερες ιδέες θα τις πάρεις από τις προηγούμενες δεκαετίες. Επειδή πλησιάζει ο χειμώνας ταιριάζει πάρα πολύ η δεκαετία του '20 γιατί χρησιμοποιούσαν πολλά σκούρα χρώματα σε χείλη και μάτια.

Από την Δανάη Γεωργαντά

  • Σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκούρα επιδερμίδα. Ξέχνα το bronzer λοιπόν. Η βάση που χρησιμοποιούσαν ήταν πολύ ανοιχτό μπεζ σαν να φαίνονταν χλωμές. Ο λόγος που το χλωμό πρόσωπο ήταν όμορφο ξεκίνησε από εκείνες τις δύσκολες εποχές. Θεωρούσαν πως αν έχεις λευκή επιδερμίδα ήσουν σε ανώτερη κοινωνική τάξη γιατί είχες την οικονομική δυνατότητα να μείνεις στο σπίτι αντί να δουλεύεις στα χωράφια όλη μέρα. Εσύ μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις τόσο ανοιχτή βάση για να ταιριάξεις με το σήμερα και να βάλεις ένα foundation ή μια πούδρα στο χρώμα του δέρματος αλλά σε καμία περίπτωση πιο σκούρα.

  • Στα μάτια βάλε έντονο eyeliner αλλά όχι cat-eye με μαύρο μολύβι, να το σβήσεις με ένα πινέλο και άπλωσε γκρι σκιά. Θέλεις τα μάτια να γίνουν όσο πιο σκούρα γίνεται χωρίς να φαίνεται σαν να έχεις μπλεχτεί σε καβγά. Για εναλλακτική μπορείς να βάλεις τιρκουάζ ή πράσινο σκούρο. Τελείωσε τα μάτια με πολλή μάσκαρα.

  • Τα φρύδια εκείνη την περίοδο ήταν λεπτά και μαύρα ή καφέ βαμμένα με eyeliner αλλά αυτό δεν θα σου το συνιστούσα γιατί θα φαίνεσαι αμέσως πιο μεγάλη.

  • Το σχήμα του πάνω χείλος ήταν σε cupid bow” ενώ σε γενικές γραμμές το πλάτος ήταν πιο σημαντικό από τα μεγάλα σαρκώδη χείλη. Τα χρώματα που ήταν της μόδας ήταν το καφέ, το μπορντώ και το σκούρο μωβ οπότε ξεκίνησε με ένα μολύβι χειλιών για να φτιάξεις το περίγραμμα και συνέχισε με το κραγιόν.

  • Αν θέλεις να ταιριάξεις και τα νύχια σου στο μακιγιάζ δεν έχεις παρά να κάνεις το half-moon με μπορντώ βερνίκι.