Μακιγιάζ για μικρά μάτια

Πώς να βαφτείς καιτινα αποφύγεις όταν δεν έχεις μεγάλα μάτια.
Μακιγιάζ για μικρά μάτια



Επειδή κάθε γυναίκα έχει διαφορετικά μάτια μπορεί να μην ισχύουν όλες οι συμβουλές μακιγιάζ σε όλες τις γυναίκες γι' αυτό και θα σου τα δείχνω σε κατηγορίες. Η σημερινή είναι για τα μικρά μάτια και πως να τα κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερα.

 

Βγάλε καλά τα φρύδια σου. Θέλεις να έχεις όση μεγαλύτερη απόσταση γίνεται από τα μάτια μέχρι τα φρύδια, αυτό δεν σημαίνει όμως να τα βγάλεις τελείως γιατί όσο πιο λεπτό το φρύδι τόσο πιο μεγάλη θα φαίνεσαι.

Χρησιμοποίησε γενικά ανοιχτές σκιές και κατά προτίμηση με shimmer, όχι glitter. Αυτό τραβάει την προσοχή στα μάτια και δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι μεγαλύτερα. Απέφυγε τα χρώματα όπως το μαύρο, το γκρι και όλες τις άλλες σκούρες αποχρώσεις που “κλείνουν” το μάτι.

Στο κάτω βλέφαρο βάλε άσπρο ή μπεζ μολύβι ματιών ανάλογα τι σου ταιριάζει. Η λεπτομέρεια αυτή αμέσως δείχνει τα μάτια μεγαλύτερα.

Το highlighter θα είναι ο καλύτερος σου φίλος! Βάλε στην εσωτερική γωνία και στο κόκκαλο του φρυδιού για να δώσει φως στα μάτια σου.

Προτού χρησιμοποιήσεις τη μάσκαρα γύρισε πρώτα τις βλεφαρίδες με ένα ειδικό ψαλιδάκι και μετά πέρασε όσες στρώσεις θέλεις. Καλύτερα να μην βάλεις στις κάτω βλεφαρίδες αλλά αν θέλεις οπωσδήποτε, βάλε ελάχιστη για να μην “βαραίνει” το βλέμμα.