Make-up tips για σκουρόχρωμες

Μάθε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για α έχεις ένα ωραίο λαμπερό πρόσωπο!
Make-up tips για σκουρόχρωμες



Από δέρμα σε δέρμα αλλάζουν τα tips, άλλες ανάγκες έχει μία σκουρόχρωμη, μία πολύ λευκή, μία με ξηρό δέρμα και πάει λέγοντας. Για να μην νιώθεις λοιπόν παραμελημένη γιατί δεν υπάρχουν και πολλά άρθρα ειδικά για σένα, σου αφιερώνω αυτό εδώ! Δες τι πρέπει να κάνεις, τι να προσέχεις για να βγάλεις ένα ωραίο αποτέλεσμα.

 

Κάνε μία φορά τη βδομάδα απολέπιση στο πρόσωπο και μετά άπλωσε μια καλή ενυδατική. Γενικά είναι συνήθως λίγο πιο λιπαρό το σκουρόχρωμο δέρμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν χρειάζεσαι φροντίδα και ενυδάτωση.

Για foundation επέλεξε κάτι που να είναι βασισμένο σε πορτοκαλί ή κίτρινους υποτόνους γιατί τα ζεστά χρώματα θα σου δώσουν αυτή τη λάμψη που θέλεις ενώ αν βάλεις κάποιο foundation που έχει πολύ άσπρο μέσα θα δείξει το δέρμα σου γκρι. Αν έχεις έντονο πρόβλημα με τη λιπαρότητα του προσώπου χρησιμοποίησε foundation με ματ τελείωμα ή σε μορφή πούδρας. Με το ίδιο σκεπτικό θα διαλέξεις και το concealer σου.

Στις σκιές δεν σε περιορίζουν ιδιαίτερα τα χρώματα αν και τα ζεστά είναι αυτά που θα σου πηγαίνουν καλύτερα όπως το μπρονζέ, το μωβ, το χρυσό και το κόκκινο. Φυσικά είναι ανάλογα και από το στυλ σου και το πρόσωπό σου οπότε καλύτερα να πας σε ένα μαγαζί και να δοκιμάσεις μερικά χρώματα ώστε να δεις πιο σου ταιριάζει τελικά καλύτερα.

Στα χείλη τα μόνο χρώματα που δεν θα σου ταιριάζουν τόσο πολύ είναι τα πάρα πολύ ανοιχτά όπως το ροζ που μοιάζει σχεδόν άσπρο (όχι ότι θεωρώ πως ταιριάζει σε κάποια άλλη) όλα τα άλλα θα πηγαίνουν τέλεια στο πρόσωπό σου. Αν έχεις πρόβλημα διχρωμίας στα χείλη άπλωσε πρώτα λίγο foundation ή concealer και μετά πέρασε κανονικά το κραγιόν ή το lipgloss σου.