Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το δέρμα σου;

4 τρόποι για να το φροντίσεις που δεν στους έχει ξαναπεί κανείς!
Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το δέρμα σου;



Πιστεύεις ότι ξέρεις τα πάντα για το δέρμα σου; Νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να το περιποιείσαι και να το φροντίζεις σωστά; Αντί να ξοδεύεις χρήματα σε κρέμες και καλλυντικά, ψάξε τα ντουλάπια της κουζίνας σου και στο συρτάρι που έχεις φυλαγμένα τα φάρμακα και τα χάπια για ώρα ανάγκης! Γιατί εκεί βρίσκονται όσα χρειάζεσαι για να έχεις ένα υπέροχο, νεανικό και λαμπερό δέρμα. Τέλειο;

Ασπιρίνη και Μέλι:

Ο συνδυασμός ασπιρίνης και μελιού θα κάνει καλό στο δέρμα σου και θα μειώσει την ακμή, καθώς επίσης θα το ανακουφίσει από κοκκινίλες και σημάδια ερεθισμού. Η ασπιρίνη μειώνει το πρήξιμο και τον ερεθισμό που προκαλεί στο δέρμα η ακμή, ενώ το μέλι λειτουργεί ως αντιβιοτικό που απολυμαίνει τους πόρους.

Δοκίμασέ το στο σπίτι! Καθάρισε το δέρμα σου με χλιαρό νερό και ένα απαλό σαπούνι προσώπου για να ανοίξουν οι πόροι. Σε ένα μπωλ, σπάσε μια ασπιρίνη και πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα τονωτικής λοσιόν που χρησιμοποιείς για το πρόσωπο. Τώρα βάλε το μείγμα αυτό πάνω στα σπυράκια της ακμής και άφησέ το για 5 λεπτά. Ξέβγαλε καλά και βάλε στα ίδια σημεία λίγο μέλι. Άφησέ το για 10 λεπτά και ξέπλυνέ το! Το δέρμα σου είναι πεντακάθαρο!

Οδοντόκρεμα:

Σίγουρα έχεις μια οδοντόκρεμα στο σπίτι! Ήξερες όμως ότι η οδοντόκρεμα βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της ακμής, εξαφανίζει τις καντήλες από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και καταπραΰνει τη φαγούρα του δέρματος;

Δοκίμασέ το στο σπίτι! Πριν κοιμηθείς, βάλε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας επάνω στα σπυράκια της ακμής σου, ή στα τσιμπήματα από τα κουνούπια, άφησέ τη να στεγνώσει και πήγαινε για ύπνο. Το πρωί ξέπλυνε το πρόσωπό σου πολύ καλά. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

Λεμόνι και Ζάχαρη:

Τα λεμόνια έχουν φυσική αντισηπτική δράση, γι’ αυτό είναι ιδανικά για να καθαρίσουν το δέρμα σου από τη βρωμιά και τους πόρους του δέρματος από τα βακτήρια. Έτσι, το δέρμα σου δεν θα είναι λιπαρό, με αποτέλεσμα να αφαιρείται και το σμίγμα που υπάρχει στους πόρους και που κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει βρώμικο και ταλαιπωρημένο. Η ζάχαρη δρα σαν απολεπιστικό και βοηθάει τους πόρους να ανοίξουν, ώστε το λεμόνι να εισχωρήσει στο δέρμα.

Δοκίμασέ το στο σπίτι! Κόψε ένα λεμόνι σε δύο κομμάτια. Πάνω στο ένα ρίξε ζάχαρη και κάνε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου το βράδυ, πριν πας για ύπνο. Θα αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα, ενώ το δέρμα σου θα δείξει αμέσως πιο λαμπερό.

Αλάτι:

Όπως και το λεμόνι, το αλάτι λειτουργεί επίσης ως φυσικό αντισηπτικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, που μετά το μπάνιο στη θάλασσα, νιώθεις το δέρμα σου πιο καθαρό. Γι΄αυτό, φτιάξε στο σπίτι αλατόνερο και καθάρισε με αυτό το πρόσωπό σου. Βοηθάει όχι μόνο στην ακμή, αλλά κάνει καλό και στις ρυτίδες και τα υπόλοιπα σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα μας όσο μεγαλώνουμε.

Δοκίμασέ το στο σπίτι! Βάλε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα μπουκαλάκι spray και πρόσθεσε ζεστό νερό. Ανακίνησε καλά. ψέκασε το μείγμα επάνω σε ένα καθαρό πανάκι και άφησέ το επάνω στο πρόσωπό σου.

Τελικά, η λύση είναι στο σπίτι σου! Ξεκίνα το beauté!