Συνέχεια ακούς για το μόνιμο μακιγιάζ αλλά έχεις μπερδευτεί η αλήθεια είναι. Πρόκειται για τατουάζ; Ποιος πρέπει να μου το κάνει; Κάθε πότε; Και σε ποιες περιπτώσεις είναι αναγκαίο; Αυτές τις απορίες μας έλυσε η τεχνίτρια μόνιμου μακιγιάζ Μαριάνθη Τσιτσοπούλου και μας βοήθησε να αποφασίσουμε αν θα το βάλουμε στο πρόγραμμα μετά τις γιορτές.
Μαριάνθη τι είναι ακριβώς το μόνιμο μακιγιάζ;
Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μια μέθοδος δερματοστιξίας η οποία μιμούμενη τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου -κυρίως- διορθώνει ή αποκαθιστά ένα εγγενές ή επίκτητο πρόβλημα.
Δηλαδή;
Ο τεχνίτης μόνιμου μακιγιάζ ζωγραφίζει τριχούλες που χάθηκαν λόγω λάθος και χρόνιου βγαλσίματος, ή από άλλους εξωγενείς παράγοντές, όπως ας πούμε η χημειοθεραπεία, η αλλωπεκία ή μια στρεσσογόνος κατάσταση που για ένα διάστημα μας προκαλει κενό στο φρύδι.
Αυτό σημαίνει ότι κάνουν μόνιμο μακιγιάζ όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας;
Όχι απαραίτητα. Για την ακρίβεια, έτσι ξεκίνησε και πλέον αφορά κάθε άνθρωπο που θεωρεί ότι η εμφάνισή του αδικείται από την εικόνα του.
Δηλαδή είναι τατουάζ;
Όχι, και εδώ έγκειται η μεγαλύτερη παρεξηγηση. Τα τατουάζ όπως τα γνωρίζουμε γίνονται μια φορά και κρατάνε για πάντα γιατι το μελάνι περνάει κάτω από το χόριον του δέρματος.
Στο μόνιμο μακιγιάζ (λέγεται και ημιμόνιμο) θέλουμε οι γραμμές να ξεθωριάζουν ωστε να προσαρμόζουμε νέες στο πρόσωπο του πελάτη όταν αυτό αλλάζει λόγω ηλικίας. Γι αυτό εφαρμόζουμε πάνω από το χόριο .Χρησιμοποιούνται άλλα μηχανήματα, άλλα μελάνια. Αγαπάμε τους τατουατζήδες, αλλά μόνιμο μακιγιάζ μόνο από τεχνίτες μόνιμου μακιγιάζ.
Αλλιώς τι θα συμβεί;
Αλλιώς το αποτέλεσμα με το πέρας των χρόνων θα είναι κάθε άλλο από κολακευτικό.
Άρα ο πελάτης πρέπει να επαναλαμβάνει τη διαδικασία;
Η πρώτη εφαρμογή χρειάζεται μια επαναληπτική μετά από ένα μήνα, και η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε τρία με πέντε χρόνια , ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο δέρματος του ατόμου, και τη φροντίδα που δείχνει στο δέρμα του.
Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο της Ελλάδας χωρις αντιηλιακό δεν είναι αυτό που χρειάζεται κανείς μετά το μόνιμο μακιγιάζ. Γι'αυτό το λόγο οι εφαρμογές σταματούν τους θερινούς μήνες.
Εκτός από τα φρύδια, πού αλλού μπορεί να κάνει κανείς μόνιμο μακιγιάζ;
Στα χείλη. Δηλαδή, αποκατάσταση ανισομορφίας μετά από τραυματισμό, ή απλό γέμισμα για περισσότερο όγκο. Έπειτα στις βλεφαρίδες, δηλαδή πύκνωση σαν μια λεπτή γραμμή κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων για φυσικό αποτέλεσμα- προτιμάται από άντρες. Ακόμα μπορείς να κάνεις eyeliner, aποκατάσταση θηλής μετά από μαστεκτομή και πύκνωση τριχωτού κεφαλής κεφαλής σε αραίωση.
Βρες τη Μαριάνθη στο Instagram και το Facebook.
Δες ΕΔΩ τις καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για τις κοκκινομάλλες.