Ψάχνεις ακόμα το blush που σου ταιριάζει; Κάνε κλικ εδώ!

"Ζωντανεύει" το πρόσωπο, το σμιλεύει, του δίνει λάμψη - το blush είναι ένα μαγικό προϊόν μακιγιάζ όμως η λάθος απόχρωση μπορεί να φέρει την καταστροφή
Ψάχνεις ακόμα το blush που σου ταιριάζει; Κάνε κλικ εδώ!



Έχει συμβεί σε όλες μας: μόνο μία πινελιά από το λάθος ρουζ και το -κατά τα άλλα- άψογο μακιγιάζ καταρρέει σε χρόνο dt! Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθείς με τη λάθος απόχρωση στο νεσεσέρ σου- λίγο το καλοκαίρι που θέλει το bronzer του, λίγο η κολλητή που φοράει ένα ρουζ που το ζήλεψες, λίγο οι τάσεις... και φτάνεις να φοράς ένα blush που δεν σε κολακεύει, όπως και να το δεις. 

Για να ξεφύγεις από την παγίδα, μάθε ποιο ρουζ ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου και φόρεσέ το χωρίς φόβο αλλά με πάθος! 

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: 

Σου ταιριάζει το baby pink, η απόχρωση δηλαδή που παίρνουν φυσικά τα μάγουλά σου, όταν "κοκκινίζεις". Σου ταιριάζει όμως και το ροδακινί, ειδικά αν η επιδερμίδα σου έχει λίγο κίτρινο (δηλαδή αν τα μάγουλά σου δεν κοκκινίζουν, δεν είναι ροδαλά) γιατί είναι μια απόχρωση που "ζεσταίνει" την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

Προσοχή όμως: διάλεξε ρουζ που να δίνουν διάφανο χρώμα (sheer) ώστε να μπορείς να χτίσεις την ένταση του αποτελέσματος και να δείχνει φυσικό- δεν θέλεις να καταλήξεις με δύο ροδακινί κύκλους πάνω στο πρόσωπό σου. Οι ελαφρώς ιριδίζουσες υφές είναι επίσης μια καλή επιλογή καθώς δίνουν αέρινο χρώμα και φυσική λάμψη στα ζυγωματικά.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο τολμηρό, υπάρχει η επιλογή του δαμασκηνί με το οποίο μάλιστα, μπορείς να κάνεις και ελαφρύ contouring, απλώνοντάς το ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά. Όμως, επειδή είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα, επιβάλλεται το ρουζ να είναι διάφανο και σαφώς όχι πολύ σκούρο. 

Too Faced Candlelight Glow, Warm Glow (στα Sephora) 

MAC Mineralize Blushes, Ray Beam

Dior Blush, Floral Pink

Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα: 

Ήδη ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι "ζεστός", οπότε το ρουζ που θα επιλέξεις θέλεις να τον αναδείξει διακριτικά και να δώσει φρεσκάδα στο πρόσωπό σου. 

Μπορείς να επιλέξεις αποχρώσεις από την γκάμα του βερικοκί, του κοραλί και του ροδακινί, με ανεπαίσθητη λάμψη.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από το προφανές, το σάπιο μήλο είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα που δίνει βάθος στη σταρένια επιδερμίδα. Προτίμησε να έχει ματ τελείωμα και συνδύασέ το με λάμψη στα μάτια ή στα χείλη, για να δώσεις ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. 

Chanel Sunkiss Ribbon

Clinique Cheek Pop, Ginger Pop 

Lancôme My Parisian Cream Blush, Rose Haussman

 

Maybelline New York Baby Balm & Blush, Booming Ruby   

Με το bronzer, τι γίνεται; 

Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες δεν μπορούν να υποστηρίξουν το bronzer. Αν όμως αναμείξεις ελάχιστη ποσότητα με ροζ ή/και ροδακινί, τότε παίρνεις έναν τόνο που είναι πιο ζεστός και κολακεύει το πρόσωπο- αναζήτησε τα bronzer που σε μία συσκευασία συνδυάζουν τις παραπάνω 2 ή 3 αποχρώσεις και πάντα ξεκίνησε να το φοράς απλώνοντας ελάχιστη ποσότητα.

Για τις σταρένιες επιδερμίδες τα πράγματα είναι προφανή: το bronzer  τους ταιριάζει γάντι, τις ζεσταίνει και τις φωτίζει (ειδικά αν έχουν ξεκινήσει να μαυρίζουν από τον ήλιο). Μάλιστα, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις ένα απαλό contouring, απλώνοντάς το κάτω από τα ζυγωματικά με φορά προς τα έξω. 

Bobbi Brown Face & Body Bronzer

Laura Mercier Shimmer Block, Pink Mosaic ( στα attica)