Γυαλάδα τέλος: Ακολούθησε αυτά τα 3 βήματα και θα κάνεις κίνηση ματ!

Τη λάμψη πολλοί ελάτρεψαν, τη γυαλάδα... κανείς!
Γυαλάδα τέλος: Ακολούθησε αυτά τα 3 βήματα και θα κάνεις κίνηση ματ!



Μπορεί το trendy strobing να έβαλε για τα καλά τις λάμψεις στο παιχνίδι, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό δεν ήταν αρκετό για να νιώσουν ανακούφιση τα κορίτσια που δίνουν μάχες με την γυαλάδα της λιπαρότητας. 

Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεσαι περισσότερο από 1 λεπτό για να εξουδετερώσεις τη γυαλάδα από το πρόσωπό σου και να το προετοιμάσεις τέλεια για μια διακριτική λάμψη υγείας. Δες πώς: 

 

Βήμα 1ο

Το μακιγιάζ σου δεν θα σε προδώσει αν έχεις βάλει τις σωστές βάσεις, αν δηλαδή έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία στην επιδερμίδα σου. Καθάρισε το πρόσωπό σου με ένα ήπιο, oil free προϊόν καθαρισμού και πέρασε μια τονωτική λοσιόν για λιπαρή επιδερμίδα. Δώσε την ενυδάτωση που χρειάζεται και εξασφάλισε πως θα παραμείνει ματ, απλώνοντας την κατάλληλη oil free ενυδατική κρέμα- ειδικά τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει, προτίμησε gel υφή που ειναι ιδιαίτερα δροσερή. Αν έχεις ιδιαίτερα λιπαρή επιδερμίδα, και πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, άπλωσε ένα primer με μικρομόρια πούδρας που δεσμεύουν τη λιπαρότητα. 

Shiseido Ibuki Purifying Cleanser

 

Omorovicza Queen Of Hungary Mist (Heaven On Earth) 

Bioderma Sebium Mat

 

Βήμα 2ο 

Χαρτάκι κατά της λιπαρότητας- το απόλυτο must. Πριν το μακιγιάζ, ταμπονάρεις ελαφρά το πρόσωπό σου στη ζώνη Τ και φροντίζεις να τα έχεις πάντα μαζί σου, για ένα γρήγορο ρετουσάρισμα. Επειδή η πούδρα που περιέχουν είναι διάφανη, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και πάνω από το μακιγιάζ, χωρίς να φοβάσαι πως θα αλλοιωθεί. 

MAC Blot Film

 

Βήμα 3ο 

Τελευταίο, αλλά εξίσου βασικό βήμα: το φιξάρισμα του μακιγιάζ. Στην αγορά θα βρεις ειδικές φόρμουλες που έχουν αυτή την αποστολή, να σταθεροποιήσουν το μακιγιάζ και να εξασφαλίσουν ματ φινίρισμα στην επιδερμίδα. 

Make Up For Ever Mist & Fix (στα Sephora)