7 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου πριν κάνεις μόνιμο μακιγιάζ

Είναι τόσο της μόδας που έχεις αρχίσει να το σκέφτεσαι. Προτού πάρεις κάποια απόφαση διάβασε εδώ.
7 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου πριν κάνεις μόνιμο μακιγιάζ



Ποτέ δεν σκέφτηκα το μόνιμο μακιγιάζ μέχρι που άρχισα να το βλέπω γύρω μου όλο και πιο συχνά.

Το μόνιμο σίγουρα έχει τα πλεονεκτήματα μιας και γλυτώνεις πολύ χρόνο από τη ρουτίνα σου. Κάνοντας κάτι τέτοιο πρέπει να το σκεφτείς σαν το τατουάζ, δεν ξυπνάς μια μέρα και λες ας κάνω έναν τίγρη στο μπούτι μου! Θέλει σκέψη και χρόνο μέχρι να πάρεις μια τέτοια απόφαση.

Από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου είναι ότι η μόδα αλλάζει οπότε ένα μπλε eyeliner δεν είναι η πιο έξυπνη ιδέα.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μερικά βήματα. Δεν μπορείς να το πάρεις απόφαση μια μέρα και την ίδια στιγμή να πας να το κάνεις. Οι περισσότεροι ειδικοί θα σε συμβουλέψουν για το μόνιμο μακιγιάζ, θα σου πουν τι να περιμένεις για να είσαι έτοιμη όταν θα το ξεκινήσετε. Τότε θα σου βάλουν το μακιγιάζ και πρέπει να επιστρέψεις αρκετές φορές ακόμα για να σιγουρευτούν ότι όλα θα πάνε όπως τα ήθελες.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την εφαρμογή. Ο πιο κοινός τρόπος είναι με το παραδοσιακό εργαλείο που χρησιμοποιούν για το τατουάζ ωστόσο ορισμένοι χρησιμοποιούν μια ειδική πένα αλλά και οι δύο συσκευές βάζουν το χρώμα κάτω από το δέρμα ώστε να παραμείνει χρόνια.

Υπάρχουν όμως και πολλά οφέλη στο μόνιμο μακιγιάζ. Είναι ιδανικό για αθλητές γιατί ενώ ιδρώνουν τίποτα δεν θα κουνιέται από τη θέση του επίσης και για όσους έχουν αλλεργία στα παραδοσιακά καλλυντικά.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα καλύψεις όλο το πρόσωπο με το μόνιμο μακιγιάζ αλλά οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις είναι τα φρύδια, το lip liner, το eyeliner, το χρώμα του φρυδιού και το κραγιόν. Κάποιοι το χρησιμοποιούν και για να καλύψουν τυχόν ουλές που μπορεί να έχουν.

Όπως και με κάθε τατουάζ, το μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να ξεθωριάσει και να αλλάξει χρώμα με τον καιρό. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να πας για να σου το διορθώσουν. Για να αποφύγεις να πηγαίνεις ανά τακτά διαστήματα ακολούθησε τις οδηγίες περιποίηση που θα σου δώσει ο ειδικός για να διατηρηθεί το μακιγιάζ όσο πιο φρέσκο γίνεται.

Όπως σε κάθε τέτοια διαδικασία υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι. Ο πιο γνωστός κίνδυνος είναι αυτό της μόλυνσης αφού έχει ολοκληρωθεί το μακιγιάζ. Υπάρχει και ένας πολύ μικρός κίνδυνος να κολλήσεις κάποια αρρώστια όπως ηπατίτιδα αν τα εργαλεία δεν είναι αποστειρωμένα.