6 tips για να απλώσεις τέλεια το ρουζ σου

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις...



Μπορεί να νομίζεις πως δεν χρειάζεσαι tips για να απλώσεις το ρουζ σου. Πιστεύεις πως το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις λίγο ρουζ στο πινέλο και να το απλώσεις στα μάγουλα. Έτσι όμως μπορεί να κάνεις από τα πιο συνηθισμένα λάθη όπως να βάλεις υπερβολική ποσότητα ή να το απλώσεις στο λάθος σημείο. Δοκίμασε να τις παρακάτω συμβουλές για να έχεις τα τέλεια χαριτωμένα μάγουλα!

Διάλεξε την σωστή απόχρωση

Πρέπει να βρεις την κατάλληλη απόχρωση. Θέλεις το ρουζ σου να ταιριάζει στο πρόσωπό σου και όχι να κάνει αντίθεση. Ένα τεστ που μπορείς να κάνεις για να διαλέξεις την κατάλληλη απόχρωση είναι να χτυπήσεις ελαφριά τα μήλα σου για να εμφανιστεί το φυσικό σου χρώμα.

Μην το παρακάνεις

Δεν είναι ωραίο να ξεχωρίζεις το ρουζ από το υπόλοιπο μακιγιάζ. Ξεκίνησε με λίγη ποσότητα και αν δεις πως χρειάζεσαι κι άλλο μπορείς πάντα να προσθέσεις. Καλύτερα να το χτίσεις σιγά σιγά παρά να κάνεις κάποιο λάθος και να αναγκαστείς να ξεβαφτείς.

Χρησιμοποίησε τη σωστή φόρμουλα

Αν χρησιμοποιήσεις τη σωστή φόρμουλα στο ρουζ, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Τα ρουζ σε κρεμώδη υφή λειτουργούν καλύτερα σε ώριμες επιδερμίδες αλλά και σε ξηρές ενώ σε μορφή πούδρας είναι το καλύτερο για λιπαρή επιδερμίδα.

Μήλα

Το ρουζ πρέπει να το απλώσεις στα μήλα και όχι σε όλο το μάγουλο. Για να βρεις ακριβώς το σημείο, χαμογέλασε λίγο και θα δεις ότι θα εμφανιστούν από μόνα τους.

Πινέλο

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το σωστό πινέλο ώστε να απλωθεί σωστά. Πρέπει να είναι φουντωτό και να μην είναι τελείως επίπεδες οι τρίχες γιατί αλλιώς θα απλωθεί σαν ομοιόμορφος κύκλος ενώ εσύ θέλεις να σβήνει.

Κυκλικές κινήσεις

Μπορεί να σε έχουν μάθει να απλώνεις το ρουζ σε μια γραμμή αλλά η αλήθεια είναι πως πολύ εύκολα μπορείς να την διακρίνεις. Είναι καλύτερο να κάνεις κυκλικές κινήσεις ώστε να μην μπορεί να διακρίνεις ακριβώς το ρουζ.