Δώσε τέλος στα σπυράκια περιόδου! Μάθε τι μπορείς να κάνεις

Μικρές συμβουλές για ένα καθαρό πρόσωπο!
Δώσε τέλος στα σπυράκια περιόδου! Μάθε τι μπορείς να κάνεις



Σε όλες συμβαίνει. Μία φορά τον μήνα γεμίζεις ξαφνικά σπυράκια και εκεί καταλαβαίνεις πως η περίοδό σου είναι κοντά. Είναι τόσο σπαστικό ειδικά αν έχεις κάποιο σημαντικό ραντεβού εκείνες τις ημέρες. Εκτός από το να τα καλύψεις με μακιγιάζ υπάρχει και άλλος τρόπος να τα αντιμετωπίσεις ο οποίος είναι και καλύτερος! Διάβασε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα φροντίσουν να έχεις καθαρή επιδερμίδα.

 

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ σημαντικός

Μια βδομάδα πριν ξεκινήσει η περίοδός σου φρόντισε να κάνεις πολύ καλή απολέπιση στην επιδερμίδα σου για να καθαρίσουν οι πόροι. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεις την πιθανότητα να αποκτήσεις εκείνα τα ενοχλητικά σπυράκια.

Συχνή απολέπιση

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα κάνει τρεις φορές την εβδομάδα απολέπιση κυρίως στα σημεία όπου είναι πιο πιθανό να αποκτήσεις τα σπυράκια όπως είναι το πιγούνι. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή το πιο πιθανό είναι να ερεθιστεί η επιδερμίδα σου.

Σωστό μασάζ

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο σου για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματός σου. Φρόντισε όμως οι κινήσεις που κάνεις να γίνονται από κάτω προς τα πάνω.

Κάνε καλή διατροφή

Φάε τροφές που περιέχουν ω-3 που ελέγχουν την παραγωγή των ελαίων της επιδερμίδας σου. Επίσης το έλαιο από νυχτολούλουδο ενυδατώνει αλλά μειώνει και εκείνα τα σπυράκια.