Μήπως δεν πλένεις συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ σου;

Δεν θέλεις να γεμίσεις σπυράκια. Έτσι δεν είναι;
Μήπως δεν πλένεις συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ σου;



Πόσο συχνά πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου; Ή μήπως δεν έχει περάσει από το μυαλό σου ότι πρέπει να τα πλένεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μπορεί να είναι από τις πιο βαρετές δουλειές αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική. Αν ακόμα δεν γνωρίζεις γιατί, διάβασε παρακάτω γιατί δεν μπορείς να το καθυστερήσεις άλλο.

► Τα πινέλα μαζεύουν όλη την σκόνη και τις βρωμιές. Σκέψου να τα απλώνεις αυτά μετά στο πρόσωπό σου. Επίσης αυτά είναι και που δημιουργούν σπυράκια στο πρόσωπό σου.

► Τα καινούργια πινέλα είναι στην αρχή πολύ μαλακά αλλά αν τα χρησιμοποιήσεις για λίγο καιρό γίνονται πιο σκληρά με αποτέλεσμα να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου.

► Με τα βρώμικα πινέλα μπορείς και να μολυνθείς. Δεν είναι δύσκολο να μολυνθείς σε κάποιο σημείο στο πρόσωπό σου γιατί η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη.

► Αν τα πινέλα σου είναι γεμάτα βακτήρια είναι πολύ πιθανό να τα δώσεις και στα καλλυντικά σου με αποτέλεσμα να χαλάσουν προτού το έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι τέλος.

► Κανονικά η εφαρμογή του μακιγιάζ με τα πινέλα είναι πιο υγιεινό απ’ ότι με τα δάχτυλα. Αν όμως δεν τα πλένεις ποτέ δεν έχει διαφορά.

► Τα καλλυντικά σου απλώνονται πολύ πιο ωραία και εύκολα αν έχεις καθαρά πινέλα. Η διαφορά φαίνεται κυρίως στα υγρά προϊόντα.