How to: Όλες οι λεπτομέρειες για να βάλεις σωστά τις σκιές

Μην ταλαιπωρείσαι άλλο!
How to: Όλες οι λεπτομέρειες για να βάλεις σωστά τις σκιές



Όταν ξεκίνησα να βάφομαι το μόνο που με “φόβιζε” ήταν οι σκιές. Όχι, το eyeliner μου φαινόταν παιχνιδάκι. Ήξερα πως θα εξασκηθώ μερικές φορές και θα το πετύχω σε αντίθεση με τις σκιές. Για να πετύχεις ένα πραγματικά ωραίο μακιγιάζ με σκιές πρέπει να ξέρεις τις τεχνικές, τους τρόπους εφαρμογής, τους χρωματικούς συνδυασμούς και άλλα πολλά. Ενώ με το eyeliner απλά τραβάς μία γραμμή και αυτό ήταν! Το μοναδικό ζόρι είναι να είναι smooth η γραμμή.

Το θεωρείς και εσύ πολύ δύσκολο; Διάβασε εδώ πέντε αλήθειες για τις σκιές ώστε την επόμενη φορά να σου είναι παιχνιδάκι η εφαρμογή τους.

 

● Πέταξε το απλικατέρ που έχει η συσκευασία της σκιάς. Είναι το χειρότερο εργαλείο για να την απλώσεις. Η σκιά απλώνεται καλύτερα με πινέλα που έχουν τριχούλες και όχι με σφουγγαράκια.

● Για ακόμα καλύτερη απόδοση του χρώματος βρέξε λίγο το πινέλο σου πριν βάλεις τη σκιά. Αν η σκιά σου έχει και shimmer μέσα το αποτέλεσμα θα είναι μεταλλιζέ.

● Πάνω από όλα πρέπει να κάνεις πολύ καλό blending, δηλαδή να αναμείξεις πάρα πολύ καλά τις σκιές ώστε να μην μπορείς να διακρίνεις από που ξεκινούν και που τελειώνουν.

● Αν δεν ξέρεις πως ακριβώς βάζεις τα χρώματα να ξέρεις πως πάντα βάζεις το πιο ανοιχτόχρωμο στην εσωτερική γωνία και το πιο σκούρο στην εξωτερική. Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλοιώνεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

● Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεις και πότε λήγει η σκιά. Πρώτον η απόδοση δεν θα είναι τόσο καλή και δεύτερον αν έχει χαλάσει υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση να μολυνθούν τα μάτια.