Λαμπερό πρόσωπο μόνο με το ρουζ. Δες πώς θα το καταφέρεις

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής και μερικές συμβουλές για τέλεια μήλα.
Λαμπερό πρόσωπο μόνο με το ρουζ. Δες πώς θα το καταφέρεις



Αν έχεις μπει στη διαδικασία να κάνεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ σίγουρα δεν μπορείς να προσπεράσεις το ρουζ. Όταν βάζεις το foundation και την πούδρα σου αποκτάς μια μονόχρωμη επιδερμίδα που δείχνει ένα “πεθαμένο” αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσεις πάλι χρώμα και λάμψη στο δέρμα ώστε να δείχνεις υγιής! Φυσικά υπάρχουν συμβουλές και κόλπα για να πετύχεις τα καλύτερα μήλα και το τέλειο μακιγιάζ.

Κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες οπότε σίγουρα θα πρέπει να βρεις την σωστή απόχρωση στο ρουζ. Στις πολύ ανοιχτές επιδερμίδες οι κατάλληλες αποχρώσεις είναι του ροζ και μπεζ, αυτές που έχουν κίτρινους υποτόνους είναι προτιμότερο να βάζουν αποχρώσεις του καφέ, στις μαυρισμένες ταιριάζουν τα πορτοκαλί, βερικοκί και κοραλλί ενώ για τις πολύ σκουρόχρωμες, τα σκούρα μπρονζέ και αυτά που κλίνουν προς το μωβ είναι που θα αναδείξουν τα μήλα.

Σίγουρα όμως πρέπει να έχεις υπόψιν σου και τα χρώματα που χρησιμοποίησες στο μακιγιάζ σου ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στο πρόσωπο.

Κατέληξες σε ποια απόχρωση θα πάρεις τελικά; Καιρός να διαλέξεις και την υφή. Υπάρχουν διάφορες αλλά οι πιο διαδεδομένες και εύκολες να βρεις στα καταστήματα είναι δύο, σε μορφή πούδρας και κρέμας. Προτίμησε σε μορφή πούδρας αν έχεις λιπαρό δέρμα, σε κρεμώδη μορφή αν έχεις ξηρό δέρμα και δεν χρησιμοποιείς πούδρα. Για να απλώσεις την πούδρα θα χρειαστείς το κατάλληλο πινέλο, διάλεξε ένα μεγάλο φουντωτό ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και φυσικά.

Το σωστό σημείο για να το απλώσεις είναι στα μήλα. Χαμογέλασε και θα δεις τα μήλα σου να εμφανίζονται ξεκάθαρα. Προτίμησε να “χτίσεις” το ρουζ αντί να απλώσεις μια μεγάλη ποσότητα κατευθείαν ώστε να μπορείς να ελέγξεις πόσο έντονο θέλεις να το κάνεις. Τώρα έχεις τα πιο ωραία μάγουλα!