Πεντικιούρ : Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα επικό πεντικιούρ (μόνη σου στο σπίτι)

Είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις...
Πεντικιούρ : Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα επικό πεντικιούρ (μόνη σου στο σπίτι)



Τι θα έλεγες να κάνεις ένα mini spa στο σπίτι σου, να χαλαρώσεις και στο τέλος να πετύχεις ένα εντυπωσιακό πεντικιούρ; Μάλλον τέλεια ιδέα...

Διάβασε παρακάτω όλα τα αναγκαία βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, για να κάνεις το πεντικιούρ σου μοναδικό λες και σε έχουν περιποιηθεί ειδικοί.

Bήμα 1 : Μούλιασε τα πόδια σου

Μουλιάζοντας τα πόδια σου σε ζεστό νερό, θα βοηθήσεις τόσο τα πόδια όσο και τα νύχια σου να καθαρίσουν πολύ καλά. Το δέρμα αυτόματα θα μαλακώσει και εσύ θα είσαι τέλεια προετοιμασμένη για να πετύχεις το πιο εντυπωσιακό και πάνω απ' όλα αποτελεσματικό πεντικιούρ. Ρίξε μέσα στο ζεστό νερό λίγο αλάτι, το οποίο ανακουφίζει τα κουρασμένα και βαριά πόδια.

Βήμα 2 : Κόψε τα νύχια σου με προσοχή

Δεδομένου ότι φτάνει η στιγμή που θα φορέσεις κλειστά παπούτσια, το κοντά νύχια φαντάζουν η ιδανική λύση. Προμηθεύσου ένα καλό και ποιοτικό νυχοκόπτει ο οποίος δεν θα καταστρέψει τα νύχια σου με το παραμικρό. Κόψε ίσια τα νύχια σου, αλλά μην πειράξεις τις γωνίες, απλά σε εκείνα τα σημεία χρησιμοποίησε τη λίμα για να μην αναπτυχθούν ακανόνιστα στο μέλλον.

Βήμα 3 : Περιποιήσου τα πετσάκια

Με το αφήνεις τα πετσάκια στα πόδια σου δεν είναι ούτε αισθητικά ωραίο ούτε καλό για την περιοχή των νυχιών σου. Με ένα ειδικό πενσάκι αφαίρεσε προσεχτικά τα πετσάκια, καθαρίζοντας κάθε φορά με πετσέτα ή βαμβάκι. Με αυτόν τον τρόπο και το πεντικιούρ στο τέλος θα είναι τέλειο και θα αποφύγεις τυχόν μολύνσεις από μύκητες.

Βήμα 4 : Η ώρα της λίμας 

Η λίμα σαν εργαλείο είναι πολύ σημαντικό σε όλη την διαδικασία του πεντικιούρ, γιατί απομακρύνει και αφαιρεί ότι νεκρό δέρμα υπάρχει. Μην παραβλέπεις το λιμάρισμα των νυχιών γιατί απ' ότι λέγεται βοηθά τα νύχια να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από το κανονικό.

Βήμα 5 : Αποχαιρέτησε τους κάλους

Oι κάλοι δεν είναι ευχάριστοι για καμία από εμάς και ειδικότερα μετά το καλοκαίρι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο (λογω των ανοιχτών παπουτσιών). Η καλύτερη στιγμή να τους φροντίσεις είναι μετά το αρχικό μουλιασμα. Με το ειδικό εργαλείο για τις φτέρνες και με απαλές κινήσεις κάνε τα πόδια σου πιο μαλακά από ποτέ.

Βήμα 6 : Απολέπιση

Όσο σημαντική είναι η απολέπιση στο πρόσωπο, άλλο τόσο είναι και στα πόδια. Όπως και στο πρόσωπο έτσι και στα πόδια η απολέπιση αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων και κάνει την επιδερμίδα σαν μετάξι. Αν δεν έχεις ειδικό προϊον, λίγο μέλι με αλάτι είναι η τέλεια και πιο φυσική επιλογή.

Βήμα 7 : Ενυδάτωση

Οι ειδικοί λένε ότι η ενυδάτωση του δέρματος είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση των κάτω άκρων. Κάνε ένα ελαφρύ μασαζ στα πόδια σου και βοήθησε τόσο την κυκλοφορία του αίματος όσο και την επιδερμίδα. Οποιαδήποτε κρέμα ή λάδι με συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ ή καρύδα, είναι η τέλεια λύση για αυτό το βήμα.

Βήμα 8 : Ώρα για τα αγαπημένα μανό

Μετά από όλη την προηγούμενη διαδικασία και το mini spa που θα έχεις στήσει στο σπίτι σου η ιδανική ώρα έφτασε. Διάλεξε τα χρώματα που σου αρέσουν και μεταμόρφωσε τα πόδια σου το λεπτό. Το αξίζεις άλλωστε...

Τα παστέλ νύχια τον χειμώνα είναι hot τάση. Δες εδώ πως θα την ακολουθήσεις και εσύ.