The Skarp Razor: Το πρώτο ξυραφάκι με laser είναι γεγονός!

Αντίο ερεθισμοί και κοψίματα! Αντίο κερί!
The Skarp Razor: Το πρώτο ξυραφάκι με laser είναι γεγονός!



Το Skarp Razor είναι το μέλλον του ξυρίσματος! Για την ακρίβεια, η επανάσταση ή όπως πολλοί λένε: αν ο Darth Vader χρησιμοποιούσε ξυράφι, θα ήταν το Skarp.

Η νέα startup εταιρεία, Skarp Technologies, αλλάζει τα δεδομένα στο ξύρισμα μετά από 5.000 χρόνια. Το προϊόν της Skarp Razor είναι το πρώτο ξυραφάκι του κόσμου που λειτουργεί με laser, φιλοδοξώντας να βάλει μια για πάντα τέλος στους ερεθισμούς, τις αμυχές, τα κοψίματα και τις εσωτερικές τρίχες.

Τα νέα διαδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, όταν οι ιδρυτές της εταιρείας Morgan Gustavsson και Paul Binun ανάρτησαν το project τους στο kickstarter μόλις… προχθές! Μέχρι στιγμής μένουν 23 μέρες για να ολοκληρωθεί η καμπάνια, ενώ έχουν συγκεντρωθεί περίπου 395.000 δολάρια από τα 155.000 που υπολείπονται για να μπει στην παραγωγή το Skarp.

Τον Morgan Gustavsson θα έπρεπε να το ξέρεις και να πίνεις νερό στο όνομα του, καθώς είναι εκείνος που το 1989 εφηύρε την τεχνολογία παλμικού φωτός, το γνωστό μας IPL, που χρησιμοποιείται στην αποτρίχωση και την αισθητική.

Τι είναι;

Το Skarp εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό ξυραφάκι, αλλά φυσικά δεν είναι. Λειτουργεί με μπαταρία ΑΑΑ, η οποία έχει διάρκεια ζωής περίπου ένα μήνα με κανονική χρήση. Έτσι, παράγεται μια μικρή δέσμη φωτός laser χαμηλής συχνότητας -ασφαλής για τα μάτια- που κόβει τις τρίχες σε βάθος, ανεξαρτήτως τύπου και χρώματος. Στην ουσία θα μπορούσαμε να πούμε ότι τις καίει!

Υπέρ

Εκτός ότι είναι ιδανικό για κάθε άνθρωπο χωρίς να παίζει ρόλο το φύλο, η ηλικία ή η φυλή, το Skarp φέρνει την επανάσταση καθώς αλλάζει μια για πάντα τα δεδομένα στο ξύρισμα. Με απλά λόγια, τέλος στις γρατζουνιές, τους ερεθισμούς, τις μολύνσεις, τη φαγούρα και τα κοψίματα.

Το ξύρισμα γίνεται εύκολο κι ανώδυνο χωρίς τον εφιάλτη των αποτριχωτικών ταινιών, του κεριού ή των ειδικών αποτριχωτικών κρεμών. Απαιτείται λίγο ή καθόλου νερό, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορείς αν θες να το χρησιμοποιείς στο ντους, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Κατά

Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής είναι ότι η πατέντα δεν είναι τελειοποιήμενη πλήρως. Αλλά κι αυτό είναι μέσα στα σχέδια της εταιρείας. Αναμένεται το τελικό προϊόν να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016 ώστε να έχουν προλάβει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Τελικά;

Ναι, ναι και πάλι ναι! Σκέψου ότι δεν θα έχεις το άγχος να αγοράζεις ξυραφάκια συνέχεια και να φοβάσαι μην κοπείς! Μπορείς να το επαναχρησιμοποιείς, όπου κι αν είσαι, ενώ το πολύ βασικό είναι ότι εξοικονομείς χρήματα μιας και δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζεις αφρούς, κρέμες και λοιπά προϊόντα. Αν ήμουν μεγάλη εταιρεία ξυραφιών –ονόματα μην λέμε, θα τον είχα εξαγοράσει ήδη!

Βέβαια, καθώς ο Μάρτιος του 2016 είναι κομματάκι μακριά ακόμη, δες ΕΔΩ όλα τα μυστικά για τέλεια βελούδινη επιδερμίδα!