Μανικιούρ στο σπίτι: Πώς να κάνεις mani μόνη!

Επειδή δεν έχεις πάντα τον χρόνο να τρέχει σε σαλόνια ομορφιάς, μάθε να το κάνεις μόνη σου.
Μανικιούρ στο σπίτι: Πώς να κάνεις mani μόνη!



Τα νύχια σου χρειάζονται επειγόντως μανικιούρ και παίρνεις την αισθητικό τηλέφωνο για να κλείσεις ραντεβού, σου λέει ότι μπορεί την άλλη εβδομάδα γιατί δεν τα βρίσκετε με τις ώρες σαν εργαζόμενη γυναίκα που είσαι και εσύ αλλά έχεις κάπου να πας και πρέπει οπωσδήποτε να έχεις περιποιημένα νύχια. Τι κάνεις εκτός από το να πανικοβληθείς; Μα φυσικά το κάνεις μόνη σου... Τόσο δύσκολο δεν είναι!

 

1. Φρόντισε να έχεις όλα τα υλικά κοντά σου για να μην τα ψάχνεις τελευταία στιγμή.

2. Αν έχεις ήδη μανό πάνω στα νύχια, ξέβαψέ το ώστε να ξεκινήσεις σωστά.

3. Λίμαρε τα νύχια σου ανάλογα με το φυσικό τους σχήμα γιατί αυτό είναι και που σου ταιριάζει. Πρόσεξε όμως να κάνεις μία κίνηση μόνο με την λίμα, για παράδειγμα από αριστερά προς τα δεξιά.

4. Έλεγξε πάντα πριν συνεχίσεις με τα επόμενα βήματα αν είναι στο ίδιο μήκος όλα τα νύχια άρα τέντωσε το χέρι σου για να τα δεις από μακριά.

5. Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και σαπούνι, άφησε τις άκρες των δαχτύλων σου μέχρι να μαλακώσουν τα νύχια.

6. Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεις και τα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου γιατί όταν είναι ξηρά έχουν την τάση να σκίζονται με αποτέλεσμα τις μικροπληγές. Όταν λοιπόν, τα ενυδατώσεις πίεσε τα πετσάκια προς τα μέσα αντί για να τα κόψεις (προστατεύουν τα νύχια από τα βακτήρια).

7. Στη συνέχεια περνάς ένα λαδάκι και κάνεις μασάζ στα νύχια σου για ενυδάτωση.

8. Με ένα buffer ξύσε ελαφριά την επιφάνεια του νυχιού για να γίνει λείο και να περαστεί ομοιόμορφα το μανό.

9. Προτού ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου φρόντισε να είναι εντελώς στεγνά δηλαδή να μην μείνει ούτε το λαδάκι ούτε κρέμα και πέρασε μια βάση το οποίο θα προστατέψει τα νύχια από το χρώμα.

10. Περίμενε μέχρι να στεγνώσει λίγο και μετά πέρασε το βερνίκι που θέλεις. Πάντα να βάζεις 2 στρώσεις από το μανό για να είναι πολύ πιο έντονο και βαθύ το χρώμα.

11. Τέλος πέρασε ένα top coat και άφησέ τα να στεγνώσουν τελείως.