Τι λένε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου για την υγεία σου

Μπορεί μερικά να τα έχεις και εσύ...
Τι λένε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου για την υγεία σου



Μπορεί να μην δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες του προσώπου σου ή μπορεί να τους δίνεις τόση σημασία που θέλεις να τα αλλάξεις, μέχρι και μέσω επέμβασης. Βέβαια όλα τα σημάδια υπάρχουν στο πρόσωπό σου για κάποιο λόγο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι σημαίνουν όλα αυτά.

 

Άσπροι κύκλοι στην ίριδα

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση αν έχεις υψηλή χοληστερόλη στο αίμα σου να εμφανιστείς ένα άσπρος κύκλος στην ίριδα. Μια άλλη ένδειξη είναι τα μικρά σπυράκια ή συσσωρευμένο λίπος που βρίσκονται γύρω από τα μάτια σου.

Βλεφαρόπτωση

Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένδειξη της παράλυσης του Bell, όπου τα νεύρα των ματιών διαταράσσονται. Συχνά συνδέεται με έναν ιό που μετατρέπει τα νεύρα σε φλεγμονώδη.

Μικρά και λεπτά δόντια

Πολλές φορές τα μικρά δόντια είναι αποτέλεσμα από την γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Το οξύ του στομαχιού είναι πολύ πιο δυνατό από τα ανθρακούχα ποτά και καταστρέφουν τα δόντια.

Μαύρη γλώσσα

Όταν τα αισθητήρια όργανα δεν καθαρίζονται συχνά μαζεύονται πολλά βακτήρια δίνοντας στη γλώσσα ένα μαύρο χρώμα. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής στοματικής υγιεινής, κάπνισμα ή και αν παίρνεις αντιβιοτικά. Για να το αντιμετωπίσεις βούρτσισε και την γλώσσα και χρησιμοποίησε το στοματικό διάλυμα.

Κίτρινο δέρμα

Αν έχεις κίτρινο δέρμα μπορεί να είναι από παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων όπως είναι εκείνες για τον διαβήτη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Λεπτή τρίχα

Στις γυναίκες μπορεί να το προκαλεί ο θυρεοειδής αν και η γιατί προκαλεί την απώλεια των μαλλιών είναι ακόμα άγνωστο. Αν έχουν πρόβλημα με σημεία φαλάκρας μπορεί να σημαίνει και έλλειψη σιδήρου που συνδέεται με μια πρωτεΐνη σημαντική για την παραγωγή της τρίχας.

Τρίχες στο πρόσωπο

Πολλές γυναίκες έχουν το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών με αποτέλεσμα να έχουν υπερβολική τρίχα στο πρόσωπο και ακμή. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η εμμηνόπαυση.