Κάνε τέλεια αποτρίχωση στο μπικίνι με το ξυραφάκι σου

Μάθε πως να αποφύγεις τους ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή!
Κάνε τέλεια αποτρίχωση στο μπικίνι με το ξυραφάκι σου



Τι κι αν είναι χειμώνας; Σίγουρα θα περιποιείσαι το μπικίνι σου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, η αποτρίχωση με κερί μπορεί να διαρκεί περισσότερο καιρό αλλά ποια τολμάει να περάσει αυτόν τον πόνο; Μετά υπάρχει το ξυραφάκι που είναι γρήγορο αλλά πολλές γυναίκες βγάζουν σπυράκια και κοκκινίλες. Για να μην είσαι και εσύ μία από αυτές υπάρχουν τρόποι να τα αποφύγεις ώστε να κάνεις το τέλειο μπικίνι.

 

● Χρησιμοποίησε ένα καθαρό καινούργιο ξυραφάκι. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι που κάνουν οι γυναίκες είναι πως χρησιμοποιούν κάποιο που έχει χρησιμοποιηθεί ήδη αρκετές φορές με αποτέλεσμα να μην αφαιρεί καλά όλες τις τρίχες. Με το καινούργιο θα χρειαστείς μόνο μερικά περάσματα. Προτίμησε τα ξυραφάκια με καουτσούκ ανάμεσα στις λεπίδες και στο δέρμα σου ώστε να σου παρέχει μια έξτρα ασφάλεια.

● Αν έχεις καιρό να ξυριστείς ή είναι η πρώτη σου φορά είναι προτιμότερο να τις κουρέψεις πρώτα με ένα ψαλιδάκι γιατί έτσι θα μπορέσεις να δεις καλύτερα ποια είναι η φορά της τρίχας.

● Πριν ξυρίσεις το μπικίνι ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή κάνε ένα ζεστό μπάνιο γιατί με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι σου και μαλακώνουν οι τρίχες. Το αποτέλεσμα; Μια τέλεια λεία επιδερμίδα.

● Άπλωσε αφρό ή gel ξυρίσματος ώστε το ξυραφάκι σου να γλιστράει στην περιοχή για να μην ερεθιστεί το δέρμα σου. Φρόντισε να έχει ουδέτερο PH και να μην περιέχει άρωμα προκειμένου να αποφύγεις τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

● Ξύρισε με την φορά της τρίχας. Μπορεί αν πας κόντρα να κόβετε η τρίχα πιο βαθιά αλλά συχνά αυτό προκαλεί ερεθισμούς που δεν είναι καθόλου ευχάριστοι.

● Για τέλειο αποτέλεσμα άπλωσε το gel ή τον αφρό, ξύρισε μια μικρή περιοχή, ξέπλυνέ τα όλα με χλιαρό νερό και ξανά άπλωσε το gel ή αφρό. Επανέλαβε μέχρι να έχεις ξυρίσει όλες τις τρίχες που θέλεις.

● Μετά το ξύρισμα άπλωσε μια κρέμα για μωρά που δεν περιέχει άρωμα ώστε να προλάβεις τους ερεθισμούς. Φυσικά έχουν βγει και κρέμες ειδικές για μετά το ξύρισμα και συνήθως τις βρίσκεις στα φαρμακεία.

● Κάνε συχνά απολέπιση στην περιοχή του μπικίνι. Μπορεί να σου ακούγεται λίγο περίεργο αλλά τα νεκρά κύτταρα μπορούν να βουλώσουν του θύλακες της τρίχας με αποτέλεσμα να γυρίζουν οι τρίχες μέσα στο δέρμα σου. Προσοχή, το scrub που θα πάρεις πρέπει να είναι ήπιο γιατί πρόκειται για μια ευαίσθητη περιοχή.

● Ξύρισε την περιοχή μόνο όταν δεν βιάζεσαι. Με τις βιαστικές κινήσεις μπορείς να κάνεις πληγές οι οποίες τσούζουν πάρα πολύ.

Δες ΕΔΩ τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στην αποτρίχωση

Δες ΕΔΩ πως θα αντιμετωπίσεις τους ερεθισμούς από το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή