18 tips ομορφιάς που δεν ήξερες (μας ευχαριστείς μετά)

Ξεκίνα να τα εφαρμόζεις από σήμερα κιόλας
18 tips ομορφιάς που δεν ήξερες (μας ευχαριστείς μετά)



Πώς μας αρέσει να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας εμείς οι γυναίκες; Φυσικά με το να ασχολούμαστε με τον εαυτό μας. Να κάνουμε μανικιούρ και πεντικιούρ, καθαρισμό και μάσκα προσώπου, απολέπιση σώματος και φυσικά να δοκιμάζουμε καινούριους τρόπους μακιγιάζ και χτενίσματα. Παρακάτω θα διαβάσεις ορισμένα beauty hacks που δεν ήξερες και θα σου φανούν πολύ χρήσιμα:

#1 Κάνε τέλεια γραμμή eye liner χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι! Ακολούθησε τα βήματα που σου δείχνει η φωτογραφία.

#2 Φτιάξε μόνη σου καινούριο μανό, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σου σκιά. Πάρε ένα μπουκαλάκι διαφανές μανό, ανακάτεψέ το με τη σκιά της επιλογής σου και έχεις ένα καινούριο βερνίκι νυχιών!

#3 Τελειώνει η μάσκαρά σου ή έχει ξεραθεί; Πριν την πετάξεις ρίξε μέσα στο μπουκαλάκι δύο με τρεις σταγόνες φυσικό ορό και μπορείς να την κρατήσεις περισσότερο. Εφάρμοσε αυτό το κόλπο όταν η μάσκαρά σου έχει τελειώσει και δεν έχεις αγοράσει καινούρια. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις και οικονομία, μιας που η μάσκαρά σου θα κρατάει περισσότερο.

#4 Βάψε τα μάτια σου πιο έντονα και κάνε τη σκιά σου να κρατήσει περισσότερο, περνώντας πρώτα όλη την επιφάνεια του βλεφάρου σου με άσπρο μολύβι. Ύστερα άπλωσε από πάνω τη σκιά που έχεις επιλέξει και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο έντονο κι εντυπωσιακό.

#5 Θέλεις να κάνεις το λαμπερό κραγιόν σου ματ; Άπλωσε πρώτα το χρώμα στα χείλη σου και ύστερα χρησιμοποίησε ένα ρουζ που πλησιάζει χρωματικά με το κραγιόν. (Δε χρειάζεται να είναι ακριβώς το ίδιο χρώμα με το κραγιόν, αλλά αν για παράδειγμα έχεις επιλέξει ένα ροζ ή φούξια κραγιόν, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα ρουζ με ροζ απόχρωση). Βάλε λίγη ποσότητα ρουζ στο δάχτυλό σου και πέρασέ το ταμποναριστά πάνω από το κραγιόν. Αν χρειαστεί, χρησιμοποίησε κι άλλη ποσότητα. Μόλις δημιούργησες ένα ματ αποτέλεσμα στα χείλη σου!

#6 Αν θέλεις οι βλεφαρίδες σου να αποκτήσουν μεγαλύτερη καμπύλη και να φαίνονται πιο μακριές, πριν χρησιμοποιήσεις το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες σου, ζέστανέ το με το σεσουάρ μαλλιών. Η θερμότητα θα δημιουργήσει πολύ πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

#7 Έσπασε η πούδρα σου; Μπορείς να την επαναφέρεις στην αρχική της μορφή! Ρίξε μερικές σταγόνες οινόπνευμα και χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να λιώσεις τα κομμάτια της πούδρας και να στρώσεις καλά το μείγμα, πλησιάζοντας όσο γίνεται την αρχική του μορφή. Στη συνέχεια, στρώσε ομοιόμορφα την επιφάνεια με το δάχτυλό σου και άφησέ την ανοιχτή για να στεγνώσει καλά, για ένα 24ωρο. Η πούδρα σου έγινε και πάλι σαν καινούρια!

#8 Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα, τα χρώματα που σου ταιριάζουν καλύτερα στο μακιγιάζ είναι: Όλες οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου, καθώς και το σκούρο ροζ. Αυτά τα χρώματα δείχνουν καλύτερα με χρυσά κοσμήματα. Αν έχεις πιο λευκή επιδερμίδα, τα χρώματα που πρέπει να προτιμάς όταν βάφεσαι είναι: έντονο ροζ, μπλε, πράσινο και όλες οι αποχρώσεις του μωβ.Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα με ασημένια κοσμήματα.

#9 Αν θελεις να διατηρήσεις περισσότερες ώρες το κραγιόν σου και να το κάνεις πιο σταθερό, αφού περάσεις την πρώτη στρώση κραγιόν, χρησιμοποίησε ένα χαρτομάντηλο και ακούμπησέ το επάνω στα χείλη σου. Τώρα πέρασε άλλη μία στρώση από το κραγιόν σου.

#10 Βάλε μάσκαρα χωρίς να λερώσεις το βλέφαρό σου, όπως συνήθως γίνεται. Ενώ περνάς τις βλεφαρίδες σου με μάσκαρα, ακούμπησε πάνω στο βλέφαρό σου και πίσω από τις βλεφαρίδες σου μια κάρτα. Ακόμα και να σου φύγει το βουρτσάκι, ή αν οι βλεφαρίδες σου φτάνουν μέχρι το βλέφαρο, θα λερώσουν την κάρτα και όχι το μάτι σου.

#11 Αν θέλεις τα πόδια σου να φαίνονται μακρύτερα, άπλωσε στα καλάμια σου ένα ροζ shimmer, ή bronze, αν έχεις πιο σκούρα επιδερμίδα.

#12 Θέλεις να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακριά; Πιάσε μια κοτσίδα, όπως δείχνει η φωτογραφία.

#13 Αν θέλεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα σου πιο φωτεινό, χρησιμοποίησε ένα μολύβι ματιών σε nude απόχρωση στην κάτω γραμμή του βλεφάρου.

#14 Θέλεις σαρκώδη χείλη; Χρησιμοποίησε ένα άσπρο μολύβι ματιών και ακολούθησε τα βήματα που βλέπεις στη φωτογραφία.

#15 Αν θέλεις να στεγνώσουν γρηγορότερα τα νύχια σου, βούτηξέ τα σε παγωμένο νερό.

#16 Για να αποκτήσει το σκληρό μολύβι ματιών σου κρεμώδη υφή και να απλώνεται πιο εύκολα, ζέστανε τη μύτη του με έναν αναπτήρα.  Άφησε τη μύτη του μολυβιού να ζεσταθεί με τη φωτιά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και είναι έτοιμο!

#17 Αν θέλεις το άρωμά σου να μυρίζει πιο έντονα, για περισσότερες ώρες, πέρασε με λίγη βαζελίνη τα σημεία που ψεκάζεις με άρωμα και ύστερα βάλε την κολώνια σου.

#18 Θέλεις άψογο μανικιούρ; Βάλε το μανό σου στο ψυγείο, 15 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσεις.

Πηγή: diply.com

Δες εδώ τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στην καθημερινή σου περιποίηση.