Ποιο χρώμα eyeliner σου ταιριάζει;

Tips που δεν πέφτουν ποτέ έξω



Μπορεί στο μακιγιάζ να επιτρέπονται όλα- ακόμα και οι πιο παράδοξοι πειραματισμοί. Όμως όλα ξεκινάνε από τον χρυσό κανόνα πως υπάρχουν αποχρώσεις που όχι απλά μας ταιριάζουν αλλά έχουν τη δύναμη να δώσουν έξτρα credits στα χαρακτηριστικά μας. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχεις δει παντού eyeliner και δεν εννοώ μόνο το κλασικό μαύρο, αλλά το μπλε, το χρυσό και άλλες αποχρώσεις που ποτέ δεν θα φανταζόσουν να δοκιμάσεις.

Check πιο κάτω ποιο χρώμα eyeliner σου ταιριάζει και ξεκίνα τις δοκιμές.

Αν έχεις καστανά μάτια 

"Οι γήινες αποχρώσεις είναι η safe επιλογή αλλά η απόχρωση του κεχριμπαριού καθώς και το midnight blue θα αναδείξουν τη λάμψη των ματιών σου. Αν φοβάσαι το πολύ χρώμα, μπορείς απλά να τονίσεις το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Ειδικά το midnight blue δίνει την ένταση του μαύρου χρώματος αλλά με έναν λιγότερο αυστηρό τρόπο." 

Άλλα χρώματα που σου ταιριάζουν: το γκρι, το μοβ, το κοβάλτιο.  

Yves Saint Laurent Couture Kajal Eye Pencil, Bleu Petrole

 

Αν έχεις μελί μάτια

"Το χρυσό και το σμαραγδί αναδεικνύουν το πράσινο που κρύβεται στα μελιά μάτια" λέει η Charlotte Tilbury. Κάνε μια πράσινη ή μια καφέ-σοκολά γραμμή στο πάνω βλέφαρο και δώσε ένα twist λάμψης με μια ιδέα χρυσό στην εσωτερική γωνία των ματιών και στο κέντρο του άνω βλεφάρου. 

Άλλα χρώματα που σου ταιριάζουν: μπρονζέ, δαμασκηνί, πράσινο της ελιάς. 

 

3ina The Automatic Eye Pencil, No 300 

 

Αν έχεις μπλε μάτια

"Το μπρονζέ και το χρυσό κάνουν τα μπλε μάτια να φαίνονται ακόμα πιο μπλε" εξηγεί η makeup artist. "Μάλιστα, οι μεταλλικές αποχρώσεις έχουν την ιδιότητα να φωτίζουν το ψυχρό μπλε, οπότε βάλε μια ιδέα στην εσωτερική γωνία των ματιών σου, τόνισε το κάτω βλέφαρο αλλά σύρριζα στη γραμμή των βλεφαρίδων ή τόλμησε να το χρησιμοποιήσεις σε όλο το πάνω βλέφαρο". 

Άλλα χρώματα που σου ταιριάζουν: η τερρακότα, το navy blue, το χρώμα της σαμπάνιας.

Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner, Cobalt Ink

 

Αν έχεις πράσινα μάτια 

"Το κόκκινο είναι συμπληρωματικό χρώμα του πράσινου, οπότε διάλεξε αποχρώσεις που έχουν κόκκινα undertones όπως το μπρονζέ, το βαθύ κόκκινο, το μοβ του αμέθυστου. Επειδή, όμως, υπάρχει ο κίνδυνος να σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη, καλό είναι να κάνεις πρώτα μία μαύρη γραμμή και από πάνω να περάσεις το eyeliner με χρώμα". 

Άλλες αποχρώσεις που σου ταιριάζουν: της σκουριάς, το μελιτζανί, το καφεκόκκινο 

Laura Mercier Tightline Cake Eyeliner, Plum Riche (στα attica) 

Τώρα ξέρεις.