6 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεσαι

Δεν πρέπει να παίζεις με την υγεία σου



Όπως δεν αφήνεις κανέναν να χρησιμοποιήσει την οδοντόβουρτσά σου, έτσι και δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα προϊόντα ομορφιάς που θα βρεις εδώ. Δεν έχει σημασία αν θα σε κοροϊδέψουν οι φίλες σου και θα σε λένε ‘περίεργη’, όταν πρόκειται για την υγεία πρέπει να κάνεις το σωστό! Από εδώ και πέρα τα καλλυντικά σου θα τα χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά που πρέπει να κρατήσεις για σένα και τι μπορείς να πάθεις αν τελικά τα μοιραστείς.

Eyeliner-mascara-σκιές ματιών

Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις αν μοιραστείς τα προϊόντα μακιγιάζ για να μάτια είναι η μόλυνση. Το υγρό στα μάτια δεν μπορεί να σε προστατέψει από τα βακτήρια όπως το δέρμα με αποτέλεσμα να κολλήσεις κάτι πολύ εύκολα.

Ξυραφάκια

Με τα ξυραφάκια υπάρχει περίπτωση να κοπείς οπότε τα βακτήρια που είχε να εισχωρήσουν στο αίμα σου και να κολλήσεις ιούς που μεταδίδονται μέσω του αίματος.

Πινέλα για μακιγιάζ

Τα πινέλα είναι ιδανικός χώρος για την ανάπτυξη των βακτηριδίων ειδικά σε αυτά που βρίσκονται σε έναν χώρο με υγρασία όπως το μπάνιο ή σε αυτά που χρησιμοποιείς για να απλώσεις καλλυντικά σε υγρή μορφή όπως το foundation και το concealer.  Άρα όταν μια φίλη σου χρησιμοποιήσει τα πινέλα σου και μετά εσύ υπάρχει μια περίπτωση να μολύνεις το δέρμα σου.

Οτιδήποτε βρίσκεται σε βαζάκι

Όταν χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να απλώσεις το προϊόν όπως είναι μια κρέμα ημέρας, αφήνεις και όλα τα βακτήρια να αναπτύσσονται στο βαζάκι, τα οποία λατρεύουν τις συνθήκες με υγρασία οπότε την επόμενη φορά που θα το ξαναχρησιμοποιήσεις θα τα απλώσεις όλα στο πρόσωπό σου και μπορείς να μολυνθείς. Φρόντισε να τα χρησιμοποιείς μόνο εσύ και πάντα με καθαρά χέρια.

Βουρτσάκι προσώπου

Είναι πολύ της μόδας τώρα τα βουρτσάκια που κάνουν καθαρισμό προσώπου αλλά μπορεί να μην έχουν ακόμα όλες. Όσο και να σε παρακαλάει η φίλη σου, κράτησέ το μόνο για τον εαυτό σου γιατί όταν τελειώσεις οι τρίχες θα είναι γεμάτες από νεκρά κύτταρα και βακτήρια. Άρα δεν είναι και πολύ ευχάριστο να τρίβεις τα νεκρά κύτταρα και βακτήρια της φίλης σου στο πρόσωπο σου γιατί μπορεί και να μολυνθείς.

Κραγιόν

Επειδή το στόμα δεν μπορεί να προστατέψει το ίδιο όπως η επιδερμίδα είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις κάποιο κρυολόγημα και να φτάσεις και στον πυρετό από τα βακτήρια που έχει το κραγιόν.