The Brush Project: Όλα τα πινέλα που χρειάζεσαι!

Ποια πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις.
The Brush Project: Όλα τα πινέλα που χρειάζεσαι!



Ακούω πολλές φορές ότι τα πινέλα είναι ακριβά, και ναι, συμφωνώ εν μέρει, όμως… υπάρχει ένα πολύ σημαντικό «όμως». Αφενός είναι απαραίτητα, αφετέρου ένα επαγγελματικό πινέλο με τη σωστή περιποίηση θα σας κρατήσει για χρόνια. Με άλλα λόγια είναι σαν μια… επένδυση για το μακιγιάζ σας. Εγώ, σήμερα, για αρχή, θα σας μιλήσω για τα 5 βασικά πινέλα που πρέπει να έχουμε, αλλά και για τις χρήσεις τους!

1. Πινέλο για Βάση

Είναι το πινέλο του make up. Κάποιες προτιμούν να απλώνουν το foundation με τη βοήθεια ενός πινέλου, ενώ κάποιες άλλες με σφουγγαράκι. Η δική μου συμβουλή είναι πρωτίστως να βρείτε το make up που σας ταιριάζει, την υφή που προτιμάτε και τότε μόνο να καταλήξετε με ποιο από τα δύο (πινέλο ή σφουγγαράκι) έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Θα σας πρότεινα : Πινέλο MAC 187 

2. Πινέλο για Πούδρα
Πρόκειται για το μεγάλο πινέλο που έχουμε στο νεσεσέρ μας και στο οποίο σχεδόν όλα τα τριχάκια έχουν το ίδιο μήκος. Εκτός από τη βασική του ιδιότητα, την εφαρμογή δηλαδή της πούδρας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την απομάκρυνση της… περιττής σκόνης, όπως εάν σας έχει πέσει λίγη σκιά παραπάνω!

Θα σας πρότεινα : Πινέλο πούδρας Estée  Lauder

3. Πινέλο για Ρουζ 
Μοιάζει με εκείνο της πούδρας, αλλά είναι πιο μικρό και πιο λεπτό. Σας συστήνω να είναι από φυσική τρίχα, αφού θα είναι πιο απαλό. Εκτός από την εφαρμογή του ρουζ μπορεί με μια πολύ γρήγορη κίνηση να κάνει ένα ελαφρύ σβήσιμο στα μάτια.

Θα σας πρότεινα : Blush brush Bobbi Brown

4. Πινέλα για Σκιές 
Υπάρχουν δύο βασικά πινέλα για τις σκιές: εκείνα που τελειώνουν με σφουγγαράκι και εκείνα που καταλήγουν σε φυσική τρίχα. Το πρώτο το χρησιμοποιούμε για να βάλουμε τη σκιά ταμποναριστά. Συνήθως συνοδεύονται από ανταλλακτικά και καλό είναι να τα αλλάζουμε για να μην μπερδεύουμε τα χρώματα – κάθε χρώμα το δικό του σφουγγαράκι! Το δεύτερο, το οποίο και προτιμώ, είναι με φυσική, μαλακή τρίχα με αποτέλεσμα να απλώνεται πιο εύκολα το προϊόν, ενώ διευκολύνει και τα «σβησίματα» όταν κάνετε smoky eye. Στα plus σημειώστε ότι με αυτό μπορείτε να αναμείξετε πιο εύκολα τα χρώματα!

Θα σας πρότεινα :  Eyeshadow Applicator Radiant 

                               Eyeshadow Blender Radiant

                                    

5. Διλήμματα!
Το πέμπτο πινέλο το αφήνω στην επιλογή σας. Όσες αγαπάτε το eyeliner, προτιμήστε να πάρετε ένα πινέλο ειδικό για αυτό. Με λίγη εξάσκηση και ένα πινέλο σαν και αυτό, ναι μπορείτε και εσείς έχετε ένα τέλειο cat eye! Αν το πινέλο eyeliner είναι σαν αυτό της φωτογραφίας, αφού το καθαρίσετε μπορείτε το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τυχόν κενά στα φρύδια σας.
Όσες αγαπάτε τα κραγιόν, επενδύστε σε ένα πινέλο χειλιών. Με αυτό, το κραγιόν θα απλώνετε πιο εύκολα και χωρίς… μουτζούρες. Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από το κραγιόν σας και ταμποναριστά τοποθετείτε το υλικό στα χείλη σας από έξω προς τα μέσα!

 Θα σας πρότεινα : Yves Saint Laurent  Eyeliner & Brown angle brush 

                                Lip Brush Seventeen 

Bonus Tip: Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα σας συχνά, αφενός για λόγους υγιεινής (δεν έχει σημασία αν τα χρησιμοποιείται μόνο εσείς), αφετέρου γιατί έτσι παρατείνετε το χρόνο ζωής τους! Όλες οι εταιρείες καλλυντικών έχουν το ανάλογο καθαριστικό, αν όμως δεν το έχετε προμηθευτεί, η καλύτερη εναλλακτική είναι να τα καθαρίσετε με το σαμπουάν σας.

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

See you soon, girls!