Δες εδώ πως θα καλύψεις σωστά τους μαύρους κύκλους!

Είναι ένα σημείο που μας ταλαιπωρεί συχνά…



Σίγουρα κάποια στιγμή μια από εμάς έχει ξυπνήσει και έχει αντικρίσει Frankenstein στον καθρέφτη της. Άλλες το έχουν πιο έντονα, άλλες πάλι μόνο  αν είναι πιο ταλαιπωρημένες. Οι μαύροι κύκλοι λοιπόν, μας ταλαιπωρούν συχνά πυκνά, και πάντα ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να τους καλύψουμε, αλλά ορισμένες φορές είναι πιο περίπλοκο από ότι φανταζόμαστε… Υπάρχει όμως τρόπος, να εξομαλύνουμε την κατάσταση κάνοντας πράξη κάποια μικρά μυστικά ομορφιάς, που έχουν σίγουρα αποτελέσματα… Πιο κάτω θα δεις 6 tips που θα σε σώσουν από τους μάυρους κύκλους κάτω από μάτια!

1 Primer – όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο το primer δημιουργεί την ιδανική βάση για το concealer και τη βάση μακιγιάζ ώστε να παραμείνουν στη θέση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να λιώσουν ή να αλλοιωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα κάτω από τα μάτια.

2 Κατάλληλη φόρμουλα – πρέπει να βρεις την κατάλληλη για το δικό σου πρόσωπο φόρμουλα concealer. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές μπορείτε να βρεις concealer σε υγρή ή σε κρεμώδη μορφή. Οι δυο αυτές υφές είναι ιδανικότερες για την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Συνήθως τα υγρά concealer είναι κατάλληλα για ώριμα δέρματα γιατί δεν μαζεύονται στις ρυτίδες.

3 Επιλέξε το σωστό χρώμα – το σωστό χρώμα concealer είναι πολύ, μα πάρα πολύ σημαντικό. Ακόμα και αν δεν υπάρχει το χρώμα σου στην αγαπημένη σου εταιρεία, δοκίμασε να αναμείξεις δυο αποχρώσεις για να φτιάξεις την ιδανική για εσένα. Το πολύ άσπρο δημιουργεί μια άσχημη μάσκα στα μάτια ενώ αντίθετα το πολύ σκούρο κάνει τους μαύρους κύκλους πιο έντονους.

4 Φώτισε τα μάτια – το highlighter σας είναι ο ιδανικός σου φίλος όταν μιλάμε για πολύ έντονους μαύρους κύκλους. Επέλεξε ένα highlighter σε μορφή στυλό, που βοηθάει να φωτίσεις μικρές επιφάνειες όπως κάτω από τα μάτια. Άπλωσε το highlighter μόνο στα σημεία όπου υπάρχουν έντονες σκιές και μετά ακολούθησε με το concealer.

5 Χρησιμοποίησε ειδικό πινέλο concealer – έτσι θα εξοικονομήσεις περισσότερο προϊόν, θα δουλέψεις πιο καλά το concealer στο δέρμα και θα έχεις πιο άψογο αποτέλεσμα. Δουλεύοντας καλά το concealer με το πινέλο, μπορείς να απλώσεις ακόμα και 2 στρώσεις concealer, ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να φανεί αφύσικο.

6 Άπλωσε το concealer και κοντά στη μύτη – αυτό μπορείς να το κάνεις όταν είσαι πολύ κουρασμένη ή ξενύχτησες. Τράβηξε το concealer από την εσωτερική γωνία των ματιών στα πλάγια της μύτης και στο ύψος των μήλων. Έτσι θα φωτίσεις περισσότερο τα μάτια.

Δες εδώ όλες τις τεχνικές του eyeliner που πρέπει να γνωρίσεις!