Πως το δέρμα σου θα δείχνει τέλειο χωρίς μακιγιάζ

Είσαι έτοιμη να νιώσεις ελεύθερη;



Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αγαπάμε το μακιγιάζ. Λατρεύουμε να δοκιμάζουμε νέα κραγιόν, νέες σκιές και ότι άλλο έχει να κάνει  με τα must-have του make-up.  Εμείς πάντως εδώ στο γραφείο που το συζητήσαμε, καταλήξαμε ότι υπάρχει μια ελευθερία στο να γνωρίζεις ότι το μακιγιάζ  στην πραγματικότητα είναι ένα αξεσουάρ.

Μήπως το καθημερινό μακιγιάζ  είναι η απάντηση στις ερωτήσεις που κάνουμε τόσο συχνά μπροστά στον καθρέπτη μας; ‘’Τι είναι αυτή η κοκκινίλα;’’, ‘’Ρυτίδα είναι αυτή;’’.  Μήπως ήρθε η στιγμή να ηρεμήσουμε λίγο την επιδερμίδα μας από το να επιλέγουμε την εύκολη λύση να κρύβουμε τις αδυναμίες της; Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πολλοί τρόποι να της δώσουμε το boost που χρειάζεται και αν μέσα στη μέρα θέλεις να βάλεις και λίγο foundation, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

1. Κάνε Yoga και διαλογισμό

Ερώτηση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλεισες τα μάτια και πήρες μια βαθιά ανάσα; Σίγουρα πρέπει να έχει περάσει αρκετός καιρός και φαντάσου ότι μπορείς να το κάνεις μόνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. ‘’Στη yoga Kundalini , στην οποία αναπνοή παίζει μεγάλο ρόλο, όλες οι κινήσεις και οι στάσεις αποσκοπούν στην αποτοξίνωση του νεφρού και του ήπατος’’ εξηγεί ο Wah Khalsa , εκτελεστικός διευθυντής της της Νέας Υόρκης. Οι κινήσεις επίσης θα ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό για το δέρμα; Μια παντοτινή λάμψη και ένα πιο ζωντανό τόνο, λέει ο Κhalsa . Η διαλογιστική άσκηση με το όνομα Cannon breath, είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις. Τα πράγματα είναι απλά, όταν είσαι στο σπίτι κλείσε τα μάτια, σχημάτισε  το Ο με το στόμα σου και κάνε μερικές εκπνοές ρυθμικά και γρήγορα από τον ομφαλό. Κάντο κάθε μέρα για λίγα λεπτά. Η ιδρυτής φροντίδας του δέρματος Benshen εξηγεί πως η συγκεκριμένη άσκηση της άλλαξε της ζωή, τα πάντα ενώ η ίδια είχε και κυστική ακμή.

2. Κάνε μασαζ στο πρόσωπο σου

Το μασάζ στο πρόσωπο και ειδικά με ένα απολεπιστικό προϊόν είναι πολύ καλο για να φέρει το αίμα και το οξυγόνο στην επιφάνεια. Έτσι όταν πλένεις το πρόσωπο σου, αφιέρωσε λίγα παραπάνω λεπτά από το κανονικό και κάνε ελαφρύ μασαζ με κυκλικές κινήσεις. Αν πάλι χρησιμοποιήσεις κάποιο έλαιο ή ορό, μπορείς να πιέσεις περισσότερο. Το δέρμα θα αναζωογονηθεί και το δέρμα θα δείξει πιο λαμπερό.

3. Αντικατάστησε το καφέ με ένα βότανο - τσάι

Όλο και αυξάνονται τα στοιχεία ότι ορισμένα βότανα βοηθούν τα προβλήματα του δέρματος. Η βοτανολόγος Daniela Turley υποστηρίζει ότι η καλέντουλα καταπραϋνει το ευαίσθητο δέρμα. Δοκίμασε το, γιατί όχι;

4. Επίλεξε τα γαλακτοκομικά με προσοχή

Τελευταία έχουν συνδεθεί αγελαδινά προϊόντα με τις φλεγμονές στην ακμή σε κάποιους ανθρώπους. Πολλοί ειδικοί προτείνουν την αντικατάσταση των αγελαδινών γαλακτοκομικών με άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα καρύδαςκαι το κατσικίσιο γάλα. Το γάλα κατσίκας περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό, ενώ το γάλα καρύδας έχει λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας, τα οποία δεν προκαλούν φλεγμονή.

5. Χαμογέλασε περισσότερο

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όταν χαλογελαμε (ακόμα και ψεύτικα), απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και αυτό φαίνεται αμέσως στο πρόσωπο μας.

Τι περιμένεις; Πάρε μαντηλάκια καθαρισμού και ξεκίνα. FEEL FREE!